Η νόσος των πλατάνων έχει αφανίσει χιλιάδες δένδρα

Χιλιάδες δέντρα έχουν χαθεί μέχρι τώρα από τον μύκητα των πλατάνων στην Ήπειρο, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων ο Ρήγας Τσιακίρης, στέλεχος της Δασικής Υπηρεσίας.

Παρά την παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών η καταστροφή είναι σε εξέλιξη αν και υπάρχουν ενδείξεις ανάσχεσης της νόσου η οποία μεταδίδεται μέσω κοπτικών εργαλείων και μηχανημάτων έργου καθώς και μέσω του ριζικού συστήματος των δένδρων. Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στον Λούρο αν και η νόσος έχει εξαπλωθεί σε όλα τα ποτάμια της Ηπείρου ακόμη και στα πλατανοδάση της λίμνης των Ιωαννίνων.

Απογοητευτική και ταυτόχρονα ενδεικτική της καταστροφής είναι η εικόνα που παρουσιάζει πλέον και το πλατανοδάσος του Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας, όπου εκατοντάδες δέντρα έχουν μετατραπεί σε κουφάρια και παρασύρονται από τον ποταμό αυξάνοντας τον κίνδυνο πλημμυρών.

Πληροφορίες: ertnews.gr, agronews.grΚατηγορίεςΧλωρίδα

Tags: , , ,

1 reply

  1. Τα ιδιδα και χειροτερα στα πλατανοδαση της Ευρυτανιας.Ειδκα στα παραποταμια Αχελωου ,Αγραφιωτη και Μεγδοβα η κατασταση ειναι δραματικη. Ουδεις αρμοδιος ενδιαφερεται και διαφοροι ανεγκεφαλοι κοβουν τα προσβεβλημενα δεντρα και τα μεταφερουν για καυσοξυλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: