Ημερίδα για τη θεσμοθέτηση της διαχείρισης αστικού πρασίνου και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή

Ημερίδα με θέμα τη θεσμοθέτηση της διαχείρισης αστικού πρασίνου για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή πραγματοποιεί η ομάδα του έργου LIFE GrIn, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στην ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, στον χώρο του δημαρχείου, θα παρουσιαστεί το έργο και η φιλοσοφία του, καθώς και τα σημαντικότερα παραδοτέα, ενώ εκπρόσωποι άλλων έργων LIFE που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματά τους.

Το έργο LIFE GrIn: Προώθηση της ενσωμάτωσης πράσινων υποδομών στον αστικό ιστό για τη βελτίωση της κλιματικής διακυβέρνησης των πόλεων υλοποιείται την περίοδο 2018 έως 2024, με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός του είναι η βελτίωση της κλιματικής διακυβέρνησης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέσω στρατηγικού σχεδιασμού και διαχείρισης των πράσινων υποδομών, με πιλοτικές εφαρμογές στον δήμο Αμαρουσίου και δήμο Ηρακλείου.

Το έργο επικεντρώνεται στην αξιοποίηση του αστικού πρασίνου, λόγω των σημαντικών περιβαλλοντικών και λειτουργικών ωφελειών που προσφέρει στη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων.

Ως συνέχεια των εργασιών του έργου LIFE GrIn, την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, οι υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης θα εκπαιδευτούν στις νέες τάσεις της Στρατηγικής Διαχείρισης του Αστικού Πρασίνου, με στόχο την προσαρμογή των πόλεων στην Κλιματική Αλλαγή και σε αντίστοιχα πληροφοριακά συστήματα και εργαλεία.ΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: