Η Χάρτα του Δέντρου της πόλης

 

Μανώλης Καπάνταης,
Δασολόγος-Περιβαλλοντολόγος,
τ. Δ/ντης Πρασίνου

Σήμερα στις πόλεις αντιμέτωποι με την αύξηση των φαινομένων των αστικών θερμικών νησίδων, τους ολοένα συχνότερους και μεγάλους καύσωνες, τη συνεχή υποβάθμιση της βιοποικιλότητας, πρέπει να δείξουμε ανθεκτικότητα ιδιαίτερα ενόψει της κλιματικής αλλαγής.

Τα δέντρα είναι περισσότερο από ποτέ οι πολύτιμοι σύμμαχοί μας για αυτά τα πολλά ζητήματα. Ωστόσο, πολύ συχνά θεωρούνται απλά «αστικός εξοπλισμός του δρόμου», παραμελούνται ή κακοποιούνται, όταν μας μπαίνουν εμπόδιο. Η συνειδητοποίηση της παροχή των αξιών τους είναι ανιχνεύσιμη (και μετρήσιμη), οι δε κοινότητες πρέπει να την καταλάβουν, να τη συνοδεύσουν, να την ενισχύσουν.

Αυτή η Χάρτα είναι ένα από τα εργαλεία που είναι αφιερωμένα στην προώθηση αυτής της συνειδητοποίησης του σεβασμού για την ακεραιότητα των δέντρων της πόλης. Η Χάρτα περιλαμβάνει τις πρακτικές που πρέπει να εφαρμοστούν ως προτεραιότητα από την πόλη, για να υποστηρίξει τη διαφύλαξη και την ανάπτυξη της κληρονομιάς των δέντρων. Πρέπει να καταστήσει δυνατή τη χάραξη μιας πραγματικής πολιτικής δέντρων για τις μελλοντικές γενιές, τόσο παιδαγωγικά όσο και υποχρεωτικά. Αυτή η Χάρτα του Δέντρου έχει σκοπό να εδραιώσει και να διατηρήσει τη θέση του δέντρου στην πόλη.ΚατηγορίεςΚηποτεχνία - Έργα Πρασίνου

Tags: , , , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: