Ημερίδα: «Πρόληψη και Διαχείριση των Αγροδασικών Πυρκαγιών υπό το πρίσμα της κλιματικής κρίσης»

Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – ΔΗΜΗΤΡΑ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Πρόληψη και Διαχείριση των Αγροδασικών Πυρκαγιών υπό το πρίσμα της κλιματικής κρίσης»

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 στις 09:00 π.μ. στην Αθήνα (Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, Τέρμα Αλκμάνος, Ιλίσια).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πρόκειται για μια προσπάθεια που αντανακλά την πεποίθηση που έχει επικρατήσει στον ερευνητικό χώρο και αποτυπώνεται σταδιακά στις Ευρωπαϊκές πολιτικές ότι ο σημαντικότερος τρόπος για να αποφευχθούν οι καταστροφές από τις δασικές πυρκαγιές είναι η κατάλληλη προετοιμασία του αγροδασικού χώρου, τόσο όσον αφορά τη διαχείριση καλλιεργειών και δασών όσο και την ενημέρωση και κινητοποίηση του πληθυσμού. Η βελτίωση της παραγωγής (αγροτικής και δασικής), καθώς και η υγιής οικονομική διαχείριση και κοινωνική οργάνωση, αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την διατήρηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο. Οι έξυπνες πολιτικές και πρακτικές μπορούν να εξασφαλίσουν ένα τοπίο στο οποίο στρατηγικά οργανωμένες ασυνέχειες στην καύσιμη ύλη μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των πυρκαγιών.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι οι λίγες παρουσιάσεις και κυρίως η συζήτηση που θα ακολουθήσει θα έχουν σαν αποτέλεσμα να δοθεί ώθηση σε αυτή την κατεύθυνση σε επίπεδο πολιτικής, προσθέτοντας μια νέα διάσταση στην πρόληψη των δασικών πυρκαγιών στη χώρα, υπό το πρίσμα μάλιστα της κλιματικής κρίσης.ΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

%d