Ημερίδα: Αστικό Πράσινο & Κλιματική Διακυβέρνηση των Πόλεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Ημερίδα ενημέρωσης στο πλαίσιο του έργου Life GrIn διοργανώνει η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος της Γενικής Γραμματείας Δασών του Υ.Π.ΕΝ.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 12.00 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κόμβου Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Τρικάλων (Βαλκάνου 6, 42100, Τρίκαλα Θεσσαλίας).

Η Διεύθυνση Προστασίας Δασών του ΥΠΕΝ είναι εταίρος του έργου Life GrIn «Προώθηση της αστικής ενσωμάτωσης των Πράσινων Υποδομών για τη βελτίωση της κλιματικής διακυβέρνησης των πόλεων – Promoting urban integration of Green INfrastructure to improve climate governance in cities – “LIFE17 GIC/GR/000029 LIFE GrIn”», το οποίο μεταξύ άλλων στοχεύει στην κλιματική διακυβέρνηση μέσω της βέλτιστης διαχείρισης του αστικού πρασίνου. Το Life GrIn στοχεύει στη σύνταξη προδιαγραφών για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των χώρων αστικού πρασίνου στις πόλεις. Στο έργο είναι εταίροι, επίσης, το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, η ΚΕΔΕ, ο Δήμος Αμαρουσίου, ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης και η εταιρία Τεχνοομοιόσταση.

Η Διεύθυνση Προστασίας Δασών του ΥΠΕΝ θα ενημερώσει στην ημερίδα αυτή τους προσκεκλημένους φορείς για τις παραπάνω προδιαγραφές, θα παρουσιάσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τα πάρκα και άλση και θα συζητήσει με τους συμμετέχοντες την τυχόν ενσωμάτωση των προτεινόμενων προδιαγραφών στο θεσμικό πλαίσιο.

Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν, επίσης, τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του έργου από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ Δήμητρα, το οποίο είναι ο επιστημονικά υπεύθυνος εταίρος του έργου.

Η ημερίδα είναι η 5η στο πλαίσιο έξι ημερίδων που διοργανώνει η παραπάνω Διεύθυνση για την ενημέρωση έξι Περιφερειών.ΚατηγορίεςΣυνέδρια - Ημερίδες

Tags: , , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: