Κυνηγούσαν παράνομα, έκρυψαν στη μηχανή αυτοκινήτου τα θηράματα

Το Σάββατο στις 12 Νοεμβρίου, τις πρώτες πρωινές ώρες (05:30) και πριν την έναρξη της θήρας, κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου (Ε΄ ΚΟΗ) περιπολούσε στο Μέτσοβο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Κατάρας, όπου εντόπισε όχημα να κινείται σε αγροτικό δρόμο.

Έγινε σήμα στάσης στον οδηγό για έλεγχο. Εντός του αγροτικού οχήματος, τύπου pickup, επέβαιναν τρία άτομα και όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, ένας εξ αυτών κρατούσε όπλο (καραμπίνα) εκτός θήκης από το οποίο προσπαθούσε να αφαιρέσει τα φυσίγγια. Όπως διαπιστώθηκε επίσης στον έλεγχο το όπλο μύριζε έντονα πυρίτιδα σαν είχε πυροβολήσει πρόσφατα.

Ακολούθησε εξονυχιστικός έλεγχος στο αυτοκίνητο όπου βρέθηκαν άλλες δύο καραμπίνες από τις οποίες ή μία ήταν παραποιημένη, 52 φυσίγγια, ένας ατομικός προβολέας και σε ειδικά κατασκευασμένη κρύπτη εντός της μηχανής του αυτοκινήτου επιμελώς κρυμμένοι δύο λαγοί οι οποίοι είχαν θηρευτεί πρόσφατα. Όλα τα παραπάνω καθώς και το αυτοκίνητο και τα τρία ατομικά βιβλιάρια θήρας των τριών ατόμων που επέβαιναν στο όχημα κατασχέθηκαν.

Πατέρας και κόρη είχαν βγει για παράνομο νυχτερινό κυνήγι

Αμέσως ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία με τους δράστες να οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα Μετσόβου και σε βάρος τους ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Με αφορμή το περιστατικό το ΔΣ της Ε΄ ΚΟΗ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι έλεγχοι της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής ήταν και θα συνεχίσουν να είναι καθημερινοί και αδιάλειπτοι, για την αποτροπή και τον εντοπισμό περιπτώσεων λαθροθηρίας.

Πηγή: epiruspost.grΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: