Μη καταβολή δεδουλευμένων αμοιβών έτους 2022 (και όχι μόνο)

Δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ο.Δ.Δ.Υ.)

Μη καταβολή δεδουλευμένων αμοιβών έτους 2022 (και όχι μόνο)

Μη καταβολή δεδουλευμένων αμοιβών έτους 2022 (και όχι μόνο) Και ενώ η από 13/8/2021 αναγγελθείσα από τον Πρωθυπουργό μεταφορά των Δασικών ολοκληρώθηκε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, μέχρι και σήμερα παρατηρείται πρωτοφανής ολιγωρία στις σχετικές διοικητικές – οικονομικές υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Η σωρεία προβλημάτων σε διοικητικά και οικονομικά θέματα, που προέκυψαν από την μη στελέχωση των αρμόδιων τμημάτων με το ανάλογο προσωπικό, έχουν καταστήσει τη Δασική Υπηρεσία δυσλειτουργική.

Η ηγεσία του Υ.ΠΕ.Ν. εμπαίζοντάς μας δεν προνόησε ούτε στο ελάχιστο να ενημερώσει την Ενιαία Αρχή Πληρωμών για την ύπαρξη των επτά (7) Επιθεωρήσεων Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής της Χώρας και να δοθούν οι σχετικοί κωδικοί στα αντίστοιχα τμήματα ώστε να ξεκινήσει η σχετική διοικητική διαδικασία ( ανάρτηση σχετικών καταστάσεων σε μορφή xml κ.λ.π.).

Και δεν φτάνει αυτό. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης διοικητικού προσωπικού σε όλες τις Δασικές Υπηρεσίες. Οι μεσοβέζικες λύσεις και η ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ανάθεση διοικητικών και οικονομικών καθηκόντων σε Δασικούς Υπαλλήλους στα αρμόδια τμήματα, οι οποίοι δεν έχουν ούτε τις κατάλληλες γνώσεις, ούτε την εμπειρία διοικητικών και οικονομικών πράξεων, όχι μόνο δεν αποτελούν λύση αλλά αντίθετα, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα. Με λίγα λόγια αυτοί οι λιγοστοί Δασικοί υπάλληλοι καλούνται να εκτελέσουν ένα όγκο δουλειάς που είναι πρακτικά αδύνατον να την διεκπεραιώσουν, χωρίς να υπολογίσουμε και τις ευθύνες που αναλαμβάνουν.

Στην ηγεσία του ΥΠΕΝ που μόλις πριν λίγες μέρες έδινε συγχαρητήρια στους Δασικούς Υπαλλήλους για την μερική κύρωση των Δασικών Χαρτών και την επιτυχή εκτέλεση των Προγραμμάτων ΑΝΤΙΝΕΡΟ 1 και ΑΝΤΙΝΕΡΟ 2, θέλουμε να πούμε ότι είναι οι ίδιοι υπάλληλοι που εκτέλεσαν όλα τα παραπάνω με επιτυχία και περάν του ωραρίου τους, χωρίς να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Για να μην αναφερθούμε στο γεγονός ότι οι αρκετοί συνάδελφοι της Πελοποννήσου δεν έχουν πληρωθεί μέρος των υπερωριών και οδοιπορικών τους εξόδων ούτε του 2021!!!! Παρόλα αυτά όμως αυτοί οι ίδιοι υπάλληλοι είναι που εκτέλεσαν αγόγγυστα τα καθήκοντά τους και εφάρμοσαν απρόσκοπτα το Πρόγραμμα Δασοπροστασίας του 2022, χωρίς να έχουν αποζημιωθεί πλήρως ούτε καν για το 2021!!!!!!!!

Είναι εν των ουκ άνευ να πούμε ότι το Υ.ΠΕ.Ν. οφείλει να ανταμείβει και μάλιστα εγκαίρως όλους εκείνους που εκτέλεσαν με επάρκεια και επαγγελματισμό όλα αυτά τα προγράμματα. Κατά τα άλλα βέβαια ξέρουμε να διαφημίζουμε αναδασώσεις με χρήση DRONE και φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Ως εκ τούτων καταγγέλλουμε την πρωτοφανή αμέλεια και αδιαφορία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ, για τις απλήρωτες υπερωρίες και διανυκτερεύσεις μας του 2022. Τίθεται ευθέως το ζήτημα εάν η ανάλογη εφαρμογή του Προγράμματος Δασοπροστασίας 2023 είναι εφικτή ή όχι. Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε ότι είναι από αμφίβολη έως αδύνατη, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Απαιτείται εδώ και τώρα η άμεση κινητοποίηση των πολιτικών και υπηρεσιακών υπευθύνων για την άμεση των καταβολή των δεδουλευμένων μας για το έτος 2022.

Σε κάθε άλλη περίπτωση,

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Δασοφυλάκων και σε συνεργασία πάντα και με τις άλλες Δασικές Οργανώσεις προτίθεται

  1. να προχωρήσει σε όλες εκείνες τις ενέργειες προκειμένου να αποδοθούν οι σχετικές νομικές ευθύνες όπου και σε όποιον αυτές ανήκουν και αναλογούν προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπεί,
  2. να καλέσει τους συναδέλφους Δασοφύλακες – μέλη μας να απόσχουν από κάθε είδους υπερωριακής εργασίας και μετάβασης για εκτός έδρας υπηρεσίας μέχρι να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αμοιβές του 2022.

Καλά Χριστούγεννα με άδειες τσέπες.

 


 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: