Κύπρος: «Τσουχτερές» οι τιμές των καυσόξυλων – Μέχρι φυλάκιση στους παράνομους

ΚΥΠΡΟΣ: Άρχισαν σιγά σιγά οι πολίτες να προμηθεύονται τα καυσόξυλα τους. Σε συνέντευξή του ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργος Κωνσταντίνου, μίλησε για τις τιμές των ξύλων αλλά και για τις ποινές που μπορούν να επιβληθούν στους παράνομους.

Αρχικά ανέφερε ότι το φθηνό ξύλο είναι μια λύση για τους πολίτες. «Ως Τμήμα Δασών είμαστε υπεύθυνοι για τη διαχείριση και εμπορεία καυσόξυλων». Τόνισε ότι οι αδειούχοι έμποροι καυσόξυλων πωλούν ξύλα μετά από σχετική έγκριση. «Στην ιστοσελίδα μας έχουμε περίπου 350 άτομα που εμπορεύονται καυσόξυλα».

Συμπλήρωσε ότι όταν εντοπιστεί κάποιος που πουλάει καυσόξυλα χωρίς άδεια, τότε μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο μέχρι 5.000 ευρώ ή και ένα χρόνο φυλάκισης. «Προτρέπουμε τον κόσμο όταν εντοπίζουν παρανομίες να επικοινωνούν άμεσα με το Τμήμα Δασών και την Αστυνομία».

Επεσήμανε ότι οι ίδιοι πραγματοποιούν περιπολίες και κάνουν ελέγχους σε οχήματα. «Οι πολίτες πρέπει να κατέχουν την απόδειξη ότι τα αγόρασαν από νόμιμο έμπορο καυσόξυλων».

Μιλώντας για τις τιμές ανέφερε ότι το Τμήμα Δασών δεν επέβαλε οποιαδήποτε αύξηση. «Οι τιμές ξεκινούν από τα 60 ευρώ και υπάρχει η μικτή ξυλεία που ανέρχεται στα 80 ευρώ. Στο παζάρι πωλούνται πιο ακριβά από πέρσι».

Ακόμη, ανέφερε ότι υπάρχουν οι επιθεωρητές ξυλείας και έχουν το δικαίωμα να πηγαίνουν για έλεγχο σε υποστατικά.

Πηγή: sigmalive.comΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: