75 λύκοι θα θανατωθούν στη Σουηδία για «να ελεγχθεί ο πληθυσμός τους»

Συνολικά 75 λύκοι- από έναν πληθυσμό 460 ζώων – θα θανατωθούν από Σουηδούς κυνηγούς σε μια αμφιλεγόμενη απόφαση για την χώρα, όπως μεταδίδει ο Independent.

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Σουηδίας λέει ότι η θανάτωση είναι απαραίτητη για τον έλεγχο του πληθυσμού τους.

Όμως, οι οικολόγοι υποστηρίζουν ότι ο πληθυσμός των άγριων ζώων στη Σουηδία είναι ήδη χαμηλότερος από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η οποία εκτιμάται ότι έχει 3.000 λύκους. Αρκετές οργανώσεις προστασίας της φύσης έχουν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης για το κυνήγι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Daniel Ekblom από την ομάδα διαχείρισης της άγριας ζωής της Nature Conservation Society στο Gävleborg, δήλωσε: «Είναι τραγικό. Θα μπορούσε να έχει συνέπειες για πολύ καιρό ακόμη. Αποθαρρύνεσαι. Υπάρχει η μία έκθεση ότι ο πληθυσμός των λύκων έχει μεγάλα προβλήματα, αλλά αυτοί (η σουηδική κυβέρνηση) δεν το παίρνουν στα σοβαρά».

Στο κυνήγι του φετινού χειμώνα θα θανατωθούν έως και 75 λύκοι, σε σύγκριση με τους 203 που έχουν θανατωθεί συνολικά κατά τη διάρκεια όλων των αδειοδοτημένων κυνηγιών από το 2010. Τα εν λόγω κυνήγια θα πραγματοποιηθούν σε πέντε νομούς που συγκεντρώνουν τον μεγαλύτερο πληθυσμό λύκων.

Ο Peter Eriksson, πρόεδρος της κυνηγετικής ομοσπονδίας, δήλωσε απ΄την πλευρά του: «Θα ήθελα να δω μια κατανομή (αδειοδότηση) αυτό το χειμώνα που να περιορίζει τον πληθυσμό στα περίπου 300 ζώα».

«Το έργο των κυνηγετικών οργανώσεων της Σουηδίας για να μπει σε τάξη η διαχείριση των λύκων συνεχίζεται. Είμαι χαρούμενος που για πρώτη φορά έχουμε ένα κυνήγι λύκου που αξίζει το όνομά του. Είναι ένα πρώτο βήμα, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά να κάνουμε. Το κυνήγι είναι απολύτως απαραίτητο για την επιβράδυνση της αύξησης των λύκων», πρόσθεσε ο Gunnar Glöersen, υπεύθυνος για τον έλεγχο των αρπακτικών στην Κυνηγετική Ομοσπονδία της Σουηδίας.

Οι λύκοι κυνηγήθηκαν ουσιαστικά μέχρι εξαφάνισης στη Σουηδία τη δεκαετία του 1960, αλλά μετανάστευσαν ξανά τη δεκαετία του 1980.

Πηγή: lifo.gr



ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading