Μια ιστορία (φτερωτής) αγάπης και απώλειας δίχως ταίρι

Ο κύκνος της λίμνης Παμβώτιδας, τον οποίο μετέφεραν άρον άρον από την Καστοριά για να μην πεθάνει από θλίψη. (από kathimerini.gr)

Αυτός από την Κρήτη, εκείνη από την Εύβοια. Βρέθηκαν στη λίμνη των Κύκνων στην Καστοριά με λίγους μήνες διαφορά. Η ψυχρή αντιμετώπιση των ντόπιων κύκνων τούς έφερε κοντά και, έκτοτε, περνούσαν μαζί κάθε λεπτό της ημέρας.

Όταν τον περασμένο Φεβρουάριο το ζευγάρι δέχτηκε επίθεση από σκυλιά κι εκείνη μεταφέρθηκε τραυματισμένη στον Σταθμό Περίθαλψης της Εταιρείας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς, εκείνος παρέμενε άγρυπνος φρουρός στο πλάι της.

Εκείνη τελικά δεν άντεξε κι εκείνος έμενε εκεί για μέρες, περιμένοντάς την να γυρίσει. Έπειτα, σταμάτησε να τρώει και δεν δεχόταν πια καμιά βοήθεια. Οι κύκνοι άλλωστε επιλέγουν το ταίρι τους εφ’ όρου ζωής και η θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου τους μπορεί να είναι δυσβάσταχτη.

Μπροστά στον κίνδυνο να χαθεί και εκείνος, τον μετέφεραν στη λίμνη Ιωαννίνων με την ελπίδα η αλλαγή περιβάλλοντος να γιατρέψει τη ραγισμένη του καρδιά.

Έχοντας προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό στο νέο του σπίτι αλλά για μια ακόμη φορά «ξένος» για τον ντόπιο πληθυσμό, ο θλιμμένος κύκνος κολυμπά πλέον, μαλακά και αθόρυβα, στα νερά της Παμβώτιδας, πάντα όμως μοναχικός και ακόμα δίχως ταίρι.

Elliniki Ornithologiki EtaireiaΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

%d