«Ο νόμος της ζούγκλας δεν μπορεί να ισχύει στον αιώνα που ζούμε»

Την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε εν ώρα υπηρεσίας ο Δασάρχης Πάτρας καταδικάζει η Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Επιθεωρητής Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, Νικήτας Μάζης, επισημαίνεται ότι «ο Δασάρχης ως όφειλε γνωμοδότησε και δεν αδειοδότησε. Η διαδικασία είναι σαφέστατη και όλοι όσοι έχουν έννομο συμφέρον μπορούν να διεκδικήσουν και να αντιδράσουν συντεταγμένα ακολουθώντας νόμιμες οδούς. Ο νόμος της ζούγκλας δεν μπορεί να ισχύει στον αιώνα που ζούμε. Ούτε έχει δικαίωμα κανένας να απειλεί ή να εκβιάζει κρατικούς λειτουργούς που υπηρετούν το δημόσιο και κοινό συμφέρον».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΑΣΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ & ΙΟΝΙΟΥ

Στις 30-1-2023 ομάδα πολιτών- κατά δήλωσή τους- εκπρόσωποι φορέων της ευρύτερης περιοχής του όρου Ερύμανθου, επισκέφτηκαν τον Δασάρχη Πατρών αντιδρώντες στην κατασκευή αιολικών πάρκων. Οι ανωτέρω έγιναν δεκτοί από τον Δασάρχη ως είχε υποχρέωση για όλους και στη πορεία της συζήτησης ένας εξ αυτών κινήθηκε κατά του Δασάρχη λεκτικά αλλά και ψεκάζοντας αυτόν με αντισηπτικό υγρό που βρισκόταν επί του γραφείου στο πρόσωπο και στα μάτια. Η υπόθεση όπως εξελίχτηκε έχει πάρει βεβαίως τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Καταδικάζουμε το γεγονός αναφέροντας ότι η δασική υπηρεσία είχε και έχει την υποχρέωση εφαρμογής των νόμων και των διατάξεων της πολιτείας επ’ ωφελεία του δημοσίου συμφέροντος. Ο Δασάρχης ως όφειλε γνωμοδότησε και δεν αδειοδότησε. Η διαδικασία είναι σαφέστατη και όλοι όσοι έχουν έννομο συμφέρον μπορούν να διεκδικήσουν και να αντιδράσουν συντεταγμένα ακολουθώντας νόμιμες οδούς.

Ο νόμος της ζούγκλας δεν μπορεί να ισχύει στον αιώνα που ζούμε. Ούτε έχει δικαίωμα κανένας να απειλεί ή να εκβιάζει κρατικούς λειτουργούς που υπηρετούν το δημόσιο και κοινό συμφέρον.

Η δασική υπηρεσία διαρκώς βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τους πολίτες και τέτοια μεμονωμένα συμβάντα καταδικάζονται από το σύνολο των πολιτών χρόνια τώρα.

Ο Επιθεωρητής Εφαρμογής
Δασικής Πολιτικής
Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου

Νικήτας Μάζης
Δασολόγος –Περιβαλλοντολόγος MScΚατηγορίεςΑ.Π.Ε., Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: