Στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο «σκούπα» του Υπουργείου Περιβάλλοντος

Διευθετήσεις σε ένα πλήθος περιβαλλοντικών (και όχι μόνο) ζητημάτων φέρνει το «νομοσχέδιο-σκούπα» που κατέθεσε άρον άρον στη Βουλή το υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, έπειτα από προσχηματική δημόσια διαβούλευση κατά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Φέρει τίτλο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής – Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 – Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος» και περιλαμβάνει 263 άρθρα.

Στο πολυνομοσχέδιο αυτό το ΥΠΕΝ ενσωμάτωσε τις διατάξεις τουλάχιστον τριών επιμέρους νομοσχεδίων που τέθηκαν σε δημόσια διαβούλευση λίγο πριν την επίσημη ανακοίνωση των βουλευτικών εκλογών. Να επισημάνουμε ότι το μέρος του πολυνομοσχεδίου που αφορά τις «ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος» τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου με προθεσμία υποβολής σχολίων από το ενδιαφερόμενο κοινό μόλις τεσσάρων (4) ημερών. Περιβαλλοντικές οργανώσεις και εκατοντάδες πολίτες (579 σχόλια) ζήτησαν από τον αρμόδιο υπουργό να παρατείνει την καταληκτική ημερομηνία της δημόσιας διαβούλευσης, παρέχοντας επαρκή χρόνο τουλάχιστον ενός μήνα, προκειμένου να επεξεργαστούν και να σχολιάσουν ένα τόσο σημαντικό σχέδιο νόμου.

 ΚατηγορίεςΝομοθεσία

Tags: , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: