Ελεύθεροι οι 14 διαδηλωτές που εμπόδισαν την κοπή δέντρων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν οι 14 διαδηλωτές, και μεταξύ αυτών ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, οι οποίοι συνελήφθησαν το πρωί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, με την κατηγορία ότι εμπόδισαν συνεργεία να προχωρήσουν στην κοπή δέντρων.

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για παράνομη βία και επιπλέον στον κατηγορούμενο δημοτικό σύμβουλο (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη») για βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση), απόπειρα σωματικής βλάβης, εξύβριση και απειλή.

Οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο απ’ όπου πήραν αναβολή για τις 16/3 και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Από τις 07:00 βρίσκονταν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκη, μέλη οικολογικών οργανώσεων για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με την κοπή 41 δένδρων από το σημείο. Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη δράση είχαν πραγματοποιήσει και την Παρασκευή. Παράλληλα, είχαν προχωρήσει σε αίτηση ανακοπής της απόφασης για κοπή των δέντρων, που όμως απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης, τα δέντρα πρέπει  να κοπούν γιατί είναι  επικίνδυνα και  άρρωστα.

«Αυτή τη στιγμή στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς ήρθαν οι εργολάβοι από τον δήμο Θεσσαλονίκης να κόψουν τα δέντρα με τη βοήθεια της αστυνομίας. Απειλούν να μας συλλάβουν!», σημείωσε σε ανάρτησή του ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη» Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος ήταν μεταξύ των προσαχθέντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ και voria.grΚατηγορίεςΚηποτεχνία - Έργα Πρασίνου

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: