Γ. Αμυράς: «Κακούργημα το αδίκημα της ανοιξιάτικης λαθροθηρίας τρυγονιών»

«Αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης από 5 έως 10 έτη και πρόστιμο 50.000 ευρώ, βρίσκονται όσοι λαθροθήρες επιχειρήσουν να κυνηγήσουν στα νησιά του Ιονίου και κυρίως στην Ζάκυνθο, τρυγόνια, τα οποία αυτή την εποχή περνούν από την περιοχή» υποστήριξε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, μιλώντας στην ΕΡΤ Ζακύνθου, και τόνισε ότι η λαθροθηρία του τρυγονιού αποτελεί πλέον κακούργημα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση του δημοσιογράφου για τις ποινές  «αν συλληφθεί κάποιος ο οποίος έχει κτυπήσει τρυγόνια» ο κ. Αμυράς απάντησε: «τις αλλάξαμε τις ποινές γιατί οι ποινές ήταν χάδια… Αν κτυπάς προστατευόμενα είδη, όπως είναι και το τρυγόνι για παράδειγμα, πέραν των νομίμων ρυθμίσεων, τότε έχεις κακούργημα και πρόστιμα έως 50.000 ευρώ» (απόσπασμα στο ηχητικό 5:45-7:20).

Επίσης, ο κ. Αμυράς ανακοίνωσε αύξηση των μέτρων, των περιπολιών και των ελέγχων, από μικτά κλιμάκια αστυνομίας, Δασαρχείου, ακόμα και με τη συμμετοχή μελών κυνηγετικών συλλόγων. Προσθέτοντας ότι στην μάχη κατά της λαθροθηρίας επιστρατεύονται και σύγχρονα μηχανήματα, που ανιχνεύουν και εντοπίζουν το σημείο, όπου πέφτουν πυροβολισμοί, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους κυνηγετικούς συλλόγους του Ιονίου και κυρίως της Ζακύνθου, για την συνδρομή τους στην προσπάθεια πάταξης της λαθροθηρίας.

Όπως σημειώνει το ρεπορτάζ στο ΕΡΤnews, οι λαθροθήρες τρυγονιών την Άνοιξη ανέρχονται σε εκατοντάδες στην Ζάκυνθο, με μερικούς από αυτούς να πληρώνουν ακόμα και χιλιάδες ευρώ για “πόστα”, προκειμένου να σκοτώσουν, παρανόμως, όσα περισσότερα τρυγόνια μπορούν. Το παρήγορο είναι, ότι ο αριθμός των λαθροκυνηγών στο νησί μειώνεται, καθώς η πλειοψηφία των κυνηγών τάσσεται κατά της μάστιγας της ανοιξιάτικης λαθροθηρίας.

Πηγή: ertnews 

[Σημ. dasarxeio.com: Ο κ. Αμυράς προφανώς αναφέρεται στο άρθρο 188 του ν. 5037/2023 (Α΄78) με το οποίο προστίθεται παρ. 29 στο άρθρο 2 και παρ. 8 στο άρθρο 34 του ν. 4830/2021 (Α’ 169). Διατηρούμε επιφύλαξη αν στις διατάξεις της παρ. 29 του άρθρου 2 για τα προστατευόμενα είδη, περιλαμβάνεται και το τρυγόνι.]ΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , , , , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: