Καστοριά: Συλλήψεις αλλοδαπών για παράνομη υλοτομία

Σε συλλήψεις δυο αλλοδαπών για παράνομη υλοτομία προχώρησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας,  σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς.

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Πέμπτης (27-04-2023), στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και της λαθροϋλοτομίας, καθώς επίσης και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστυνομικοί εντόπισαν σε δασική περιοχή της Καστοριάς, έναν 26χρονο αλλοδαπό, να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχει προβεί στην υλοτόμηση ξυλείας δρυός -5- κυβικών μέτρων από δημόσια δασική έκταση, χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα άλογο, ένα τσεκούρι και ένα αλυσοπρίονο.

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης (27-04-2023), αστυνομικοί εντόπισαν σε ορεινή δασική περιοχή της Καστοριάς, έναν 58χρονο αλλοδαπό, να έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα και να έχει προβεί στην υλοτόμηση ξυλείας δρυός -1,5- κυβικού μέτρου από δημόσια δασική έκταση, χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα άλογο και ένα τσεκούρι.

Προανάκριση για τις υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

 


 ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Υλοτομίες

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: