ΠΕΔΔΥ: Ακόμα ένα περιστατικό απρόκλητης άσκησης βίας κατά Δασικού Υπαλλήλου

Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) αναφορικά με περιστατικό άσκησης βίας κατά Δασικού υπαλλήλου του Δασαρχείου Σπερχειάδας.

          «Ακόμα ένα περιστατικό απρόκλητης άσκησης βίας κατά Δασικού Υπαλλήλου

Ενημερωθήκαμε σήμερα για το περιστατικό, απρόκλητης άσκησης βίας, σε βάρος  συναδέλφου, Δασικού Υπαλλήλου, στο Δασαρχείο Σπερχειάδας, που προκάλεσε τον επικίνδυνο για τη ζωή του τραυματισμό στο κεφάλι και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφοι μας, κατά την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων τους και επειδή εκτελούν, ως οφείλουν, τις αρμοδιότητες που τους έχει αναθέσει η πολιτεία και αφορούν στην προστασία των Δασών, βρίσκονται αντιμέτωποι με ακραία παραβατικές συμπεριφορές πολιτών που καταφεύγουν στην άσκηση σωματικής βίας εναντίον τους.

Υπενθυμίζουμε ότι οι δασικοί υπάλληλοι που υπηρετούν στις Δασικές Υπηρεσίες έχουν επιφορτιστεί με την ευθύνη της προστασίας των δασικών οικοσυστημάτων (λαθροϋλοτομίες, παραβάσεις περί θήρας, εκχερσώσεις, καταπατήσεις Δασών κλπ) και για την εφαρμογή των σχετικών με αυτά τα αδικήματα νόμων και στη βάση αυτή, είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν σχετικές μηνυτήριες αναφορές και να επιβάλλουν τις προβλεπόμενες διοικητικές ποινές (πρόστιμα ή ποινικές κυρώσεις)  κατά των παραβατών και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλη την ελληνική κοινωνία.

Τονίζουμε ότι μέχρι σήμερα, διαχρονικά όλες οι Κυβερνήσεις, δεν έβαλαν σε πρώτη προτεραιότητα την οργάνωση της Δασικής Υπηρεσίας και αυτό έχει οδηγήσει στην υποστελέχωση της, αφήνοντας τις υπηρεσίες πρώτης αιχμής τα δασαρχεία, γυμνά από προσωπικό και τους συναδέλφους που υπηρετούν σε αυτά έρμαια στις διαθέσεις του κάθε παραβατικού πολίτη.  

Η Ένωση μας για ακόμα μια φορά καταδικάζει τα φαινόμενα εκφοβισμού, άσκησης λεκτικής ή σωματικής βίας κατά των δασικών Υπαλλήλων και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στο συνάδελφο μας που νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο Λαμίας.

Οι δασικοί υπάλληλοι εργαζόμαστε για την προστασία των δασών σε ακραίες και επικίνδυνες συνθήκες και για το λόγο αυτό ζητάμε την αποτελεσματική οργάνωση, τη στελέχωση  και τη ουσιαστική στήριξη των Δασικών  Υπηρεσιών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να μπορούμε να εκτελούμε με ασφάλεια τις αρμοδιότητές μας.

Ζητάμε επίσης, απευθυνόμενοι στην αρμόδια πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αλλά και στις αρμόδιες για την περίπτωση αυτή Κρατικές Αρχές να διερευνήσουν πλήρως το συγκεκριμένο περιστατικό και να τιμωρήσουν παραδειγματικά τον ένοχο για αυτό τον επικίνδυνο τραυματισμό του συναδέλφου μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο»

 ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: