Ενημέρωση για την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική

Η εταιρεία ΥΛΗ – Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος, στα πλαίσια της εταιρικής της ευθύνης, δημιούργησε τον επισυναπτόμενο χάρτη της φωτιάς στην Ανατολική Αττική.

Η καμένη έκταση είναι διπλάσια από την προχθεσινή και φτάνει στα 27.000 στρ. Προέκυψε από γεωαναφορά της εικόνας του EFFIS και το αποτέλεσμα είναι αυτό. Η εικόνα αφορά την καμένη έκταση ως τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023.

Όπως σημειώνει ο δασολόγος Ηλίας Αποστολίδης από την εταιρεία ΥΛΗ, «φαίνεται ότι ο συνδυασμός του καύσωνα, με τον αέρα και την οργάνωση και αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η αντιμετώπιση του τρομακτικού προβλήματος των δασικών πυρκαγιών, μόνο επικοινωνιακά, από την ηγεσία της Πυροσβεστικής και την πολιτική ηγεσία, έχει και θα έχει μόνο καταστρεπτικό αποτύπωμα στην Φύση και την κοινωνία.

Κάνοντας τα ίδια λάθη, λέγοντας τα ίδια ψεύτικα λόγια, περιγράφοντας μια άλλη πραγματικότητα, παραπλανώντας την κοινωνία με την τρομακτική ισχύ του επικοινωνιακού συστήματος, μόνο απώλειες θα έχουμε, ως χώρα και ως πολίτες.

Πετώντας υπάρχουσες προτάσεις στο καλάθι των αχρήστων, εγκληματώντας σε βάρος της Δασικής Υπηρεσίας, υποσχόμενοι επιδόματα και ανακατασκευές, αφήνοντας ουσιαστικά τα δάση να καίγονται αβοήθητα, έχουμε φτάσει στον πάτο της αναξιοπρέπειας.

Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αλλάξει αυτή η κατάσταση».

Τα στοιχεία αντλήθηκαν από το EFFIS Copernicus https://effis.jrc.ec.europa.eu/, και χρησιμοποιήθηκε υπόβαθρο χάρτη της εταιρείας ANAVASIΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: