«Οι εμπρηστές των δασών κάθονται διαχρονικά σε κυβερνητικές καρέκλες»

Απόσπασμα άρθρου που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο eksegersi.gr

Μητσοτάκης, Κικίλιας και Φλωρίδης, για να συγκαλύψουν τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης από τις συνεχιζόμενες και φέτος καταστροφικές πυρκαγιές, λόγω της εγκατάλειψης του δασικού πλούτου της χώρας, ανήγγειλαν την αυστηροποίηση των ποινών που προβλέπονται στον Ποινικό Κώδικα για το αδίκημα του εμπρησμού.

Η κίνησή τους αυτή θα πέσει στο κενό, γιατί οι εμπρηστές των δασών κάθονται διαχρονικά σε κυβερνητικές καρέκλες και θα συνεχίσουν την πολιτική της εγκατάλειψης του δασικού πλούτου της χώρας, χωρίς να υποστούν την παραμικρή ποινική και διοικητική κύρωση.

Επαναλαμβάνουμε πως οι καταστροφικές δασικές πυρκαγιές δεν οφείλονται μόνο στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται την άνοιξη και ιδιαίτερα το καλοκαίρι στεγνώνοντας την ατμόσφαιρα, αλλά σε άλλες αιτίες:

  • Στη συσώρρευση μεγάλου όγκου καύσιμης ύλης, λόγω της εγκατάλειψης των δασών στην τύχη τους, διαχρονικά απ΄ όλες τις κυβερνήσεις. Το ίδιο συνέβη και φέτος και πέρυσι με τις μεγάλες καταστροφές των δασών στη διάρκεια του χειμώνα. Τα δάση δεν καθαρίστηκαν από τη νεκρή ξύλινη μάζα, η οποία έγινε συσσωρευμένο μπαρούτι στο εσωτερικό τους.
  • Στην ύπαρξη μέσα στα δάση (και όχι μόνο) διάσπαρτων αδέσποτων χωματερών.
  • Στην ύπαρξη μέσα στα δάση ηλεκτροφόρων καλωδίων της ΔΕΗ, χαμηλής και υψηλής τάσης, καθώς και πυλώνων που δεν καθαρίζονται, για να εμφανίζει η ΔΕΗ υψηλά κέρδη. Στη διέλευση μέσω δασών των τραίνων.
  • Στην εγκατάλειψη της ρητινοκαλλιέργειας.
  • Στις περιβόητες οικιστικές πυκνώσεις, δηλαδή στη δημιουργία ολόκληρων παράνομων οικισμών μέσα στα δάση.
  • Στην ύπαρξη πεδίων βολής του στρατού δίπλα σε δάση.

Συνέχεια του άρθρου στον σύνδεσμο: https://eksegersi.gr/perivallon/oi-empristes-ton-dason-kathontai-diachronika-se-kyvernitikes-karekles/


 ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Αρέσει σε %d bloggers: