Οι δασοπόνοι αντιδρούν στις δηλώσεις Βελόπουλου για αναδασώσεις

Κατά την χθεσινή συζήτηση (31-08-2023) προ ημερησίας διάταξης για τις πυρκαγιές, που έλαβε χώρα στην Βουλή των Ελλήνων, ο κ. Βελόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, έκανε αναφορά και στο Σύλλογο των Δασοπόνων αναφορικά με την αλλαγή των ειδών για τις αναδασώσεις και συγκεκριμένα της πεύκης με άλλα είδη.

Προς άρση κάθε παρεξήγησης, δημιουργίας εντυπώσεων και αποκατάσταση της αλήθειας, η Ένωση Ελλήνων Δασοπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΕΕΔΔΥ) διευκρινίζει ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ δήλωσε σε κατ΄ιδίαν ή δημόσιες τοποθετήσεις ότι έχει αυτή την άποψη, η οποία είναι ενάντια στην επιστημονική γνώση.

«Ως επιστήμονες λειτουργούμε πάντα με γνώμονα την δασοπονική επιστήμη και τα αποτελέσματα των ερευνών και σε καμία περίπτωση δεν στηρίζουμε απόψεις ή θέσεις ενάντια στην επιστήμη μας. Ο καθένας ή κάθε μία έχει το δικαίωμα να εκφέρει την άποψή του, ανεξάρτητα της επαγγελματικής του/της οντότητας. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι μπορεί να είναι και η επίσημη θέση του Συνδικαλιστικού Οργάνου των Δασοπόνων», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.
ΚατηγορίεςΕπικαιρότητα

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: