Καμία ιδέα και καμία άποψη δεν περισσεύει…

Ευγενία Λαμπέτσου,
Δασολόγος – Περιβαλλοντολόγος

Συνάδελφοι, με αφορμή την Γενική Συνέλευση των δασολόγων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Λάρισα, σκέφτομαι ότι είναι σκόπιμο να υπενθυμίζουμε συχνά στον εαυτό μας, όπως και ο ένας στον άλλο, τις πραγματικές έννοιες των λέξεων, όπως για παράδειγμα την έννοια της λέξης “αγωνίζομαι”.

Ο αγώνας και η προσπάθεια για μια κοινωνία δίκαιη και υγιή, δεν εξαντλούνται σε μιας ημέρας απεργία, ούτε σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλή ώρα.. Πόσο μάλλον σε ατέρμονες συζητήσεις και σχολιασμούς.

Κάθε μας πράξη είναι πολιτική πράξη.. κάθε μας επιλογή είναι πολιτική επιλογή. Πέρα από το τι ψηφίζουμε, καθημερινά διαμορφώνουμε την κοινωνία μέσα από το ποιοί είμαστε. Πώς εργαζόμαστε, πώς συνεργαζόμαστε, πώς μιλάμε, τι καταναλώνουμε, ποιον προστατεύουμε.. τα πάντα. Γιατί δεν έχουμε ιδεολογία, είμαστε η ιδεολογία μας.

Και γι’ αυτό πάντα έρχεται η ώρα της επιλογής.. να μιλήσω ή να σωπάσω; να επιμείνω ή να αφεθώ; να αναλάβω ή να προσπεράσω;

Ναι, θα μπορούσε η Γ.Σ. να γίνει Παρασκευή, γιατί πρέπει να ταξιδέψουμε 5 & 6 ώρες. Ναι, θα μπορούσε να υπάρχει διαδικτυακή σύνδεση για να συμμετέχουν όσοι περισσότεροι είναι δυνατόν. Όμως οι εξελίξεις τρέχουν, η ετήσια Γ.Σ. περιέργως δεν είναι ετήσια και η συνέλευση των μελών είναι το ανώτατο όργανο της ΠΕΔΔΥ που θα ελέγξει αν τελικά το Δ.Σ. μας εκπροσωπεί ή όχι.

Έιναι απόλυτα κατανοητό ότι κάποιοι από εμάς αδυνατούν να παραστούν, είτε για λόγους οικογενειακούς, οικονομικούς, υγείας, είτε επειδή κατοικούν σε νησιά, κ.λπ. Εμείς όμως που δεν αδυνατούμε, αλλά δυσκολευόμαστε, ας βρούμε τον τρόπο να παραμερίσουμε την κούραση, να διαθέσουμε τα χρήματα και να βγούμε από το πρόγραμμά μας για να πάμε στην Λάρισα. Η απουσία και η αποχή ζημιώνουν τον κλάδο μας, την υπηρεσία, τους πολίτες που περιμένουν λύσεις από εμάς και το περιβάλλον που κινδυνεύει από κοντόφθαλμες ή συμφεροντολογικές πολιτικές αποφάσεις.

Καμία ιδέα και καμία άποψη δεν περισσεύει…


 



Categories: Απόψεις, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , , , ,