Προτάσεις επί του σχεδίου οργανογράμματος του Υπ.Α.Α.Τ.

geoteeΤο Περιφερειακό Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ απαντώντας στο αρ. πρωτ. 1060/7.12.2012 έγγραφο του Γ.Γ. του Υπ.Α.Α.Τ. με θέμα: “Νέος Οργανισμός & Ρόλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Προτάσεις – Απόψεις” επισημάνει, όσο αφορά την οργάνωση της Δασικής Υπηρεσίας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“8. Η αναφορά στην ύπαρξη Διεύθυνσης Δασών & Βοσκοτόπων εστιάζει στην υπαρκτή, σοβαρή έλλειψη παραγωγικού σχεδιασμού µε επίκεντρο τον δασικό πλούτο της πατρίδας µας αλλά και στον άρρηκτο σύνδεσμο που αυτή έχει µε άλλους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής όπως είναι η κτηνοτροφία. Παρόλα αυτά και µε δεδομένο ότι η δασική νομοθεσία είναι ενιαία, δημιουργείται κίνδυνος διάσπασης της λειτουργίας των δασικών υπηρεσιών, κατόπιν και της πολιτικής επιλογής τοποθέτησης της κεντρικής υπηρεσίας δασών στο Υ.Π.Ε.Κ.Α. και για τον λόγο αυτό διατηρούµε επιφυλάξεις για την λειτουργικότητα του μοντέλου που μπορεί να προκύψει.”

Ολόκληρη την απάντηση του Περιφερειακού Παραρτήματος Πελοποννήσου & Δυτικής Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤΕΕ μπορείτε να την διαβάσετε ΕΔΩ.

Σχετικά άρθρα:
  1. Η Δασική Υπηρεσία στη νέα δομή του Υπ.Α.Α.Τ.
  2.  Νέος οργανισμός και ρόλος του ΥΠΑΑΤ- Απάντηση του ΓΕΩΤΕΕ παρ. Κεντρικής Μακεδονίας
 
 


ΚατηγορίεςΔασική Πολιτική

Tags: , ,

1 reply

Trackbacks

  1. Πρόταση της Π.Ο.Γ.Ε.Δ.Υ. για τον οργανισμό του ΥΠ.Α.Α.Τ. « Δασαρχείο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: