Δείτε την νέα ρυθμιστική για το κυνήγι

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 3100/6-12-2013 η νέα υπουργική απόφαση με τις ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2013 – 2014 μετά την προσωρινή απαγόρευση του κυνηγιού,  για όλα τα είδη των θηραμάτων σε όλη την Ελλάδα, που διέταξε η πρόεδρος του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου.

Δείτε ολόκληρη την υπ’ αριθμ. 136753/3365/6-12-2013 υπουργική απόφαση “Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2013 – 2014”.

fek

Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2013 – 2014.

Αλλαγές

Θηλαστικά: καμία αλλαγή

– Πουλιά (α) Δενδρόβια, εδαφόβια κ.α.:

 • Σιταρήθρα: ημερομηνία λήξης από 10/2 στις 31/1
 • Τρυγόνι, Καρακάξα, Κάργια, Κουρούνα: ημερ. λήξης από 28/2 στις 20/2
 • Τα υπόλοιπα χωρίς αλλαγές

– Πουλιά β) Υδρόβια και παρυδάτια: καμία αλλαγή

Δείτε στην παρακάτω εικόνα τον πίνακα θηρεύσιμων ειδών, με τις ημερομηνίες, κ.λπ. (κλικ για μεγέθυνση)

pinakas ruthmistikisΚατηγορίεςΘήρα

Tags:

7 replies

 1. Τα λεφτά είναι το παν φυσικά . Η εχθρότητα μου σε σχέση με τους κυνηγούς μου έχει στοιχίσει πολλές ζωές σκυλιών μου. Το σκ έλειπα και μου έριξαν φόλα σε μια σκύλα μου στειρωμένη και με τρία πόδια . Κρίμα ,αρρώστησα .
  Οι Γουρουνάδες είναι άνθρωποι με μίσος και εκδικούνται .
  Το κυνήγι του γουρουνιου΄είναι άτιμο και εξευτελιστικό .
  Οι υπόλοιποι κυνηγοί δεν γνωρίζουν τι κάνουν οι γουρουνάδες .
  Εκεί που μένω δεν έχω γείτονες για να μου κάνουν κακό .
  Είναι άκρη και μόνο δυό σπίτια υπάρχουν στα οποία κατοικούν γέροι άρρωστοι που δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους .
  Με έχουν απειλήσει άπειρες φορές .
  Αν δεν σταματήσει το κυνήγι πρέπει να σταματήσει η αλητεία με κάποιο τρόπο .
  Η Θηροφυλακή κάνει τα στραβα μάτια . Φοβούνται .

 2. Και ο Γιώργος says ότι ο κύκλος εργασιών του κυνηγίου είναι πάνω από ένα δις ευρώ, και αυτό είναι που μετράει. Τώρα εάν καταφέρουν οι ζωόφιλοι και οι οικολόγοι να βάλουν καραντίνα 250.000 κυνηγούς μπράβο τους. Εμείς να ετοιμαζομασται για καμιά εκδρομουλα στα Σκόπια και ας πάει και το παλιάμπελο

 3. Η θήρα ή το κυνήγι αποτελεί παραδοσιακή δραστηριότητα όπου ασκείται στο πλαίσιο της νομοθεσίας, η οποία θα πρέπει να καθοδηγείται από τη θηραματολογική επιστήμη. Βασική αρχή είναι η αειφορία των καρπώσεων ή απλούστερα ότι ο κυνηγός από τα πολλά παίρνει λίγα και από τα λίγα τίποτα. Tα είδη για τα οποία έγινε η τροποποίηση είναι πολυπληθή και μάλιστα τα κορακοειδή διώκονται σε όλη την Ευρώπη ακόμα και την άνοιξη (http://www.panida.gr/site/2013/12/08/birds-hunting-period/).

  • Το κυνήγι αποτελεί παραδοσιακή εκτόνωση κάθε περίεργου . Αν είστε λογικοί παλέψτε με ίσους όρους . Σκότωσε τον λαγό με ακόντιο .

   • αγαπητέ Βασίλη
    η συζήτηση για το πoια ειναι η γραμμη που διαχωρίζει το κυνήγι μεταξύ του ηθικού και του μη ηθικου, του επιτρεπόμενου και του μη επιτρεπόμενου είναι μεγάλη. Τρία πράγματα δίνουν αξία στο κυνήγι: η εκπαίδευση, η δοκιμασία και τέλος η επίτευξη του αισθήματος της ελευθερίας στον κυνηγό. To κυνήγι γοητεύει μέχρι και σήμερα επειδή προσφέρει τροφή. Τροφη η οποία δεν είναι υλική αλλά κυρίως πνευματική. Αν το κυνήγι του λαγού με το λειόκαννο όπλο ήταν κάτι εύκολο, η λαγοθήρα δεν θα είχε τόσους θιασώτες, και μάλιστα μερικοί θα χρησιμοποιούσαν ακόντιο ή ορθότερα λαγοβόλο (μικρό ρόπαλο) και δίχτυα όπως οι αρχαίοι Έλληνες. Κατά μέσο όρο οι μισοί λαγοί διαφεύγουν από τους λαγοκυνηγούς χωρίς να πυροβοληθούν, και από αυτούς που θα πυροβοληθούν διαφεύγουν οι άλλοι μισοί. Η επιτυχία κάρπωσης με τα δίχτυα των αρχαίων Ελλήνων δεν νομίζω να διέφερε σοβαρά, απλά οι αρχαίοι Έλληνες θα έπρεπε να κοπιάζουν και να σκέπτονται περισσότερο για το που θα στήσουν τα δίχτυα τους. Ο σύγχρονος λαγοκυνηγός με τη σειρά του θα πρέπει να βρεθεί στο κατάλληλο σημείο και θα πρέπει να στοχεύσει σωστά το λαγό που κινείται και φεύγει γρήγορα

Trackbacks

 1. Νέα Ρυθμιστική για το κυνήγι | Δασαρχείο
 2. Ένας χρόνος “Δασαρχείο” | Δασαρχείο

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: