Νέα ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ για τα τζάκια και τις σόμπες

tzaki

Όπως αναφέρει το Υπουργείο:
“Σε συνέχεια της χθεσινής Κοινής Ανακοίνωσης του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενημερώνουμε ότι το δίκτυο σταθμών παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατέγραψε στην Αττική, υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων ΑΣ10, για το 24ωρο της 14/12/2013.

Με βάση τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, μέχρι και αύριο Δευτέρα 16/12 το πρωί, οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν την περαιτέρω συσσώρευση αιωρουμένων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα.

Παρακαλούμε θερμά τους πολίτες για τη θετική τους ανταπόκριση στις συστάσεις που ανακοινώθηκαν. Με τον τρόπο αυτό συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.

Υπενθυμίζεται ότι για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, όπως έχει ανακοινωθεί, θα υπάρχει μηδενική χρέωση κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος για το διπλάσιο αριθμό ημερών  που υπάρχει αύξηση συγκέντρωσης αιωρούμενων σωματιδίων άνω των 150μg/m3. Το κόστος που προκύπτει από την κατανάλωση της ενέργειας θα καλυφθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρχει αξιόλογη μεταβολή.”

Βέβαια οι αρμόδιοι στο ΥΠΕΚΑ, ξεχνούν πως ο κόσμος δεν ανάβει τα τζάκια και τις σόμπες επειδή θέλει να αισθανθεί σαν να είναι στο χωριό του….αλλά για να ζεσταθεί.
Δεν φτάνει που μας έφτασαν στο σημείο να μην μπορούμε να βάλουμε πετρέλαιο ή να πληρώσουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ…τώρα μας βάζουν χέρι…επειδή δεν είμαστε οικολόγοι.
Τί άλλο θα δούμε;

ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣΚατηγορίεςΠεριβάλλον

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: