Οργιάζουν οι λαθροϋλοτόμοι στις παρυφές της Πάρνηθας. «Δεν έχουμε χρήματα ούτε για βενζίνη», λένε οι δασοφύλακες

ylotomia

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα* του REAL PLANET (ένθετο της κυριακάτικης εφημερίδας REALNEWS), με τίτλο «Αφανίζουν ό,τι απέμεινε στα δάση της Αττικής», τα δένδρα που διασώθηκαν από τις πυρκαγιές της βόρειας Αττικής «θυσιάζονται» στον βωμό της λαθροϋλοτομίας, καθώς μέλη παράνομων κυκλωμάτων εκμεταλλεύονται την πλήρη απουσία φύλαξης της περιοχής καταστρέφοντας έναν ολόκληρο πνεύμονα πρασίνου.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο φακός της Realnews κατέγραψε συγκλονιστικές εικόνες από εκατοντάδες αποψιλωμένα δένδρα, στις Αφίδνες, τη Δροσοπηγή και τις ανατολικές παρυφές της Πάρνηθας. Η μαζική κοπή των δένδρων γίνεται στις περιοχές που βρίσκονται παραπλεύρως της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και κοντά στα διόδια των Αφιδνών.  Μόνο κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο, από την περιοχή κατασχέθηκαν 25 τόνοι παράνομης ξυλείας και το Δασαρχείο Καπανδριτίου -που είναι υπεύθυνο για την περιοχή- έχει προχωρήσει και σε συλλήψεις οι οποίες ωστόσο δεν στάθηκαν αρκετές για να σταματήσουν τη δράση των λαθροϋλοτόμων.

«Τα δασαρχεία αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα λειτουργίας. Τα οχήματα είναι παλιά και ακατάλληλα, ενώ πολλές φορές δεν υπάρχουν χρήματα για βενζίνη. Παράλληλα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού», λέει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Δασοφυλάκων Δημοσίων Υπαλλήλων, Γιώργος Παπαδιάς. Και συμπληρώνει με έμφαση: «Εχουμε πληροφορίες ότι ετοιμάζεται Προεδρικό Διάταγμα ώστε να δαπανηθούν 900.000 ευρώ για στολές δασοφυλάκων. Θα προτιμούσαμε τα χρήματα να δοθούν για κάτι πιο ουσιαστικό». «Στη βόρεια Αττική, όσα δένδρα σώθηκαν από τις πυρκαγιές των προηγούμενων ετών, τώρα τα κόβουν για τα τζάκια. Ακούμε τα αλυσοπρίονα να δουλεύουν κάθε ημέρα, ενώ τα φορτηγά με τα ξύλα πηγαινοέρχονται διαρκώς», λένε, από την πλευρά τους οι κάτοικοι των οικισμών της περιοχής.

Διαβάστε την συνέχεια στο REAL PLANET της κυριακάτικης εφημερίδας REALNEWS

real planet

——————————–

* Η αναδημοσίευση κειμένου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει και αποδοχή των απόψεων του συντάκτη. Οι πληροφορίες  αναδημοσιεύονται με κάθε επιφύλαξη, για την εγκυρότητά τους (dasarxeio.com).



ΚατηγορίεςΥλοτομίες

Tags: , , , ,

1 replies

  1. Ποιος ο λόγος να μην θέλουν να φορέσουν στολή μήπως το παίζουν ασφάλεια δασών για να μην τους αντιλαμβάνονται οι λαθρουλοτόμοι κλπ τότε και τα τζιπάκια πρέπει να γίνουν συμβατικά?? Αντί λοιπόν να περιφρουρούν τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας τους κάποιοι δασικοί κόπτονται για να μην φορέσουν στολή, ενώ ασκούν αστυνομική εξουσία.Για κάποιον που νοιάζεται αναφέρω ότι επί θητείας του πέρασε η δεύτερη δημόσια αστυνομική – δασική αρμοδιότητα σε ιδιώτες “αναίμακτα” ενώ οι οργανικές θέσεις των δασοφυλάκων “σφαγιάστηκαν”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading