Αναζητούν τα ίχνη του SMS επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης

eforia

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΛΩΣΣΑΣ | ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας στέλνει το υπουργείο Οικονομικών την υπόθεση με το SMS το οποίο έχει αποσταλεί σε χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου και τους «ενημερώνει» ότι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση επιστροφής της εισφοράς αλληλεγγύης στην Εφορία, επειδή κρίθηκε αντισυνταγματική.

Επειτα από τις περισσότερες από 100.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιούχους του Δημοσίου, ακόμα και εφοριακούς, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αποφάσισε να ζητήσει τη συνδρομή της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να εντοπιστεί ο άγνωστος αποστολέας του μηνύματος.

Το μήνυμα που έχουν λάβει χιλιάδες φορολογούμενοι αναφέρει ότι η εισφορά αλληλεγγύης κρίθηκε παράνομη και ότι θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση έως σήμερα Δευτέρα 13 Ιανουαρίου για να μη χάσουν το δικαίωμα διεκδίκησής της στο δικαστήριο.

Το μήνυμα έχει ως εξής: «Ο Νόμος 3986/2011 για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και την έκτακτη εισφορά, άρθρα 28 και 29, κρίθηκε παράνομος και αντισυνταγματικός.

»Δύνασαι να υποβάλεις αίτηση επιστροφής παρακρατηθέντος ποσού στο Τμήμα Πρωτοκόλλου της Εφορίας. Τελεσίδικη ημερομηνία, Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014».

Ο «μύθος» λέει ότι την προσφυγή στα δικαστήρια έκανε εκπαιδευτικός, ο οποίος δικαιώθηκε καθώς το δικαστήριο έκρινε παράνομη την εισφορά αλληλεγγύης, δίνοντάς του έτσι το δικαίωμα να αιτηθεί την επιστροφή της από την Εφορία.

Πάντως, τόσο οι εφοριακοί όσο και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις έψαξαν να βρουν τη σχετική δικαστική απόφαση, χωρίς όμως προς το παρόν τουλάχιστον να έχουν εντοπίσει κάποια σχετική.

Η εισφορά αλληλεγγύης επιβλήθηκε για πρώτη φορά στα εισοδήματα του 2011 και έκτοτε έχει νομιμοποιηθεί (τυπικά έχει αποφασιστεί να επιβληθεί έως το 2016). Η εισφορά υπολογίζεται με συντελεστή 1%-4% επί του συνολικού εισοδήματος του φορολογούμενου.ΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: