Σαρωτικοί έλεγχοι από τους «Αδιάφθορους» – Στο στόχαστρο τα δασαρχεία

dioikitikis metarithmisis

Του Γιώργου Παπακωνσταντίνου | ANT1NEWS

Σαρωτικούς ελέγχους σε υπηρεσίες τόσο στον πυρήνα όσο και στην περιφέρεια του κράτους, αναμένεται να πραγματοποιήσουν το προσεχές διάστημα οι «Ράμπο» της δημόσιας διοίκησης, μετά τα «λαυράκια» που έβγαλε η επαναληπτική επιθεώρηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Στο στόχαστρο τα δασαρχεία

Συνολικά η οργάνωση και λειτουργία 103 δασαρχείων και διευθύνσεων δασών σε όλη τη χώρα μπαίνει στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών. Σε πρώτη φάση, ηλεκτρονικά θα αναζητηθούν από τους επικεφαλής των υπηρεσιών στοιχεία που αφορούν στην τήρηση του ωραρίου αλλά και τις υπόλοιπες διαδικασίες. Μετά τη συλλογή των στοιχείων θα ακολουθήσουν διασταυρώσεις, ακόμη και με επιτόπιους ελέγχους.

Το πόρισμα-κόλαφος για την ΥΠΑ

Στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών θα βρεθεί σύντομα η οικονομική διαχείριση και άλλων φορέων με έμφαση στο ζήτημα των υπερωριών, που όπως αποδείχθηκε στην περίπτωση των υπαλλήλων της ΥΠΑ, αποτελούσαν τη μηνιαία επιβράβευση τους. Σύμφωνα με την έκθεση-κόλαφο, η συνολική δαπάνη για υπερωρίες ξεπερνά τα 95 εκατομμύρια ευρώ για την περίοδο 2008-2012, ενώ αν υπολογιστούν και οι αποζημιώσεις για το 2013, το ποσό ανεβαίνει στα 107 εκατομμύρια ευρώ.

«Η έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αποκάλυψε πρακτικές εικονικών πληρωμών υπερωριών στην ΥΠΑ και οφείλουμε να αναζητήσουμε ευθύνες. Θα πρέπει να καταλάβουμε πια ότι οι φορείς στην περιφέρεια του δημοσίου πρέπει να δουλεύουν με σκληρούς προϋπολογισμούς», δήλωσε χθες στον ΣΚΑΙ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή: www.antenna.grΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: