Οι δράσεις του Δασαρχείου Πύργου τη χρονιά που πέρασε

Oι εργαζόμενοι του δασαρχείου Πύργου και της Διεύθυνσης δασών έκοψαν χθες την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, ενώ  ο δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, παρουσίασε τον απολογισμό του 2013.

Ο κ. Λάττας δήλωσε: «από το Τμήμα Προστασίας Δασών και Δημόσιου Κατηγόρου, υποβλήθηκαν 54 μηνύσεις για δασικά και αγροτικά αδικήματα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας ενώ εκδόθηκαν 6 πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, 6 αποφάσεις κατεδάφισης και απομάκρυνσης ελαιόδενδρων, 83 πράξεις χαρακτηρισμού, 70 βεβαιώσεις τελεσιδικίας. Επιβλήθηκαν 12 διοικητικά πρόστιμα παράνομων καταλήψεων και παράνομων υλοτομιών, έγινε εξέταση 130 αιτημάτων πολιτών, υπήρξε πρόταση για κήρυξη 6 αναδασωτέων εκτάσεων λόγω πυρκαγιάς και εκχερσώσεων, συντάχθηκαν 18 εκθέσεις αυτοψίας, τοπογραφιών και στατιστικών δελτίων πυρκαγιών, κατατέθηκε πρόταση άρσης της αναδασωτέας έκτασης εμβαδού 114.199,00 στρεμμάτων αγροτικών εκτάσεων.

Το Τμήμα Δασοτεχνικών έργων προχώρησε σε Αναδάσωση διπλοκαμένων εκτάσεων, στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Αρχαίας Ολυμπίας, στην αναδάσωση για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου φυσικού τοπίου στην περιφέρεια του ελατοδάσους Λαμπείας – Αστρά – Κρυόβρυσης – Τσίπιανα, ενώ προχώρησε σε συντηρήσεις δασικού αντιπυρικού δικτύου, επισκευή και συντήρηση 23 υδατεξαμενών με εργατοτεχνικό προσωπικό της υπηρεσίας μας, σύνταξη πέντε μελετών βελτίωσης και συντήρησης δασικού και αντιπυρικού δικτύου, στην επικαιροποίηση μελέτης με θέμα «Βελτίωση δασοδρόμου Γ” κατηγορίας Κλαδέο – Κρυονέρι Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας».

Παράλληλα προχώρησε σε αναδασώσεις σε επιλεγμένα σημεία (Δάσος Σπιάντζας, Λάλα, Αρχαία Ολυμπία, κ.α.) με συμμετοχή φορέων, σχολείων και συλλόγων, στη συντήρηση του κτιρίου της υπηρεσίας και του Δασονομείου Λάλα, στον καθαρισμό περιαστικών δασών και χώρων αναψυχής και επισκευή και συντήρηση των Κ.Υ. αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών της υπηρεσίας.

Στο Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών εκδόθηκαν 6 περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, συντάχθηκε πίνακας υλοτομίας και προχώρησε η εφαρμογή αυτού, καλυφθήκαν 700 αιτήματα πολιτών και υπηρεσιών για κάλυψη αναγκών καυσοξύλευσης, πραγματοποιήθηκε η κατάσχεση μιας νταλίκας, ενός φορτηγού, ενός ημιφορτηγού και 216 ΧΚΜ καυσόξυλων τα οποία εκποιήθηκαν, εκδόθηκαν 6 άδειες για υλοτομία ριζών ερείκης για εμπορία κ.α.

Από το Γραφείο Θήρας, Ιχθυοπονίας και Δασικής Αναψυχής, μέσα στο 2013 εκδόθηκαν 2.311 άδειες Θήρας και εκδόθηκε ρυθμιστική διάταξη κυνηγιού. Από το Γραφείο Ελέγχου Εμπορίας και Ποιότητας Δασικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού, έγινε έλεγχος, λήψη δειγμάτων και παρακολούθηση ασθενειών από τους φυτοϋγειονομικούς ελεγκτές και εφαρμογή προγράμματος διατήρησης της υγείας και της ζωτικότητας των Δασικών Οικοσυστημάτων.

Από το Διοικητικό –Λογιστικό γραφείο προχώρησε η τήρηση του πρωτοκόλλου αλληλογραφίας της υπηρεσίας μας με τελικό αριθμό 6070 και ολοκληρώθηκε η αρχειοθέτηση και τήρηση των βιβλίων της υπηρεσίας».

Πηγή: amaliadanews.gr/


ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags:

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: