Πωλούνται δόκανα…με ονοματεπώνυμο

dokano

Φίλος της σελίδας εντόπισε στο διαδίκτυο και μας έστειλε μια αγγελία όπου κάποιος “κύριος” από το ν. Αργολίδας  διαφημίζει …δόκανα προς πώληση.

Μέσα από το κείμενο της αγγελίας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι πρόκειται για ΕΛΛΗΝΙΚΟ δόκανο, δυνατό τεσσάρων ελατηρίων με 14 εκατοστά περίπου διάμετρο, σίγουρη λύση για κουνάβια, αλεπούδες, αρπακτικά που σας καταστρέφουν τα ζωντανά.

Επίσης, στο τέλος βάζει και το «κερασάκι της τούρτας» … με το σωστό δόλωμα σίγουρα αποτελέσματα για κυνήγι λαγού, αγριόχοιρου και όποιου ζώου επιθυμείτε, αποστέλλονται πανελλαδικώς με έξοδα του παραλήπτη, τιμή 5€.

H αγγελία είναι καταχωρημένη σε τουλάχιστον σε δυο ιστοσελίδες, με ημερομηνίες καταχώρησης 27/11 και 11/12/2013 και συνοδεύεται από 4 φωτογραφίες καθώς και αριθμό σταθερού τηλεφώνου για επικοινωνία.

Με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκαμε ότι ο τηλεφωνικός αριθμός ανήκει σε επιχείρηση που σχετίζεται με εμπόριο ζωοτροφών στο Άργος, όπου εμφανίζεται και το ονοματεπώνυμο του ιδιοκτήτη. 

Όπως είναι γνωστό, απαγορεύεται η τοποθέτηση και χρήση παγίδων, δηλητηρίων κ.λπ. οργάνων για την θανάτωση, σύλληψη ή νάρκωση των άγριων θηλαστικών και πτηνών. Ομοίως απαγορεύεται και τιμωρείται και η εμπορία, κατασκευή και εισαγωγή τέτοιων οργάνων ή κατασκευών.

Την αγγελία την βρήκαμε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

dasarxeio.com

Προφανώς ο “κύριος” που εμπορεύεται τα δόκανα ενημερώθηκε για το δημοσίευμα και διέγραψε την αγγελία και απο τις δυο ιστοσελίδες. Παραθέτουμε απόσπασμα οθόνης απο την προσωρινά αποθηκευμένη ιστοσελίδα αγγελιών. Τα λοιπά στοιχεία (αριθμός τηλεφώνου, κ.λπ) έχουν κρατηθεί και είναι στην διάθεση των αρμόδιων αρχών.

dokano xeΚατηγορίεςΆγρια ζωή, Θήρα

Tags: , ,

2 replies

  1. Τα links που παρατίθενται στο τέλος της δημοσίευσης παραμπέμπουν σε αγγελίες που έχουν διαγραφεί (φαίνεται ότι ο πωλητής του δόκανου διαβάζει «Δασαρχείο» και φρόντισε να εξαλείψει τα ίχνη του, ή έτσι νόμιζε). Με αναζήτηση όμως στο Goggle της φράσης «με το σωστό δόλωμα σίγουρα αποτελέσματα για κυνήγι λαγού, αγριόχοιρου και όποιου ζώου επιθυμείτε» βρίσκεις την αποθηκευμένη στο cache της Google αγγελία (δημοσιεύτηκε στην Χρυσή Ευκαιρία), με τελευταία τροποποίηση στις 16/12/2013 και 571 επισκέψεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: