«Το βέλτιστο αποτέλεσμα για τη φύση και το δίκτυο Natura 2000», προσδοκά το ΥΠΕΚΑ

YPEKA43

Η συγκρότηση της επιστημονικής Εθνικής Επιτροπής «ΦΥΣΗ 2000» για την τριετία 2014-2017 ανακοινώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), με στόχο «να συμβάλει καθοριστικά, με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στην εφαρμογή των δράσεων υλοποίησης της εθνικής στρατηγικής για τη βιοποικιλότητα και το συντονισμό του διαλόγου για την εγκαθίδρυση του εθνικού συστήματος διοίκησης και διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών» όπως τόνισε ο υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης.

Πρόκειται για μία δεκατετραμελή επιτροπή η οποία, με απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ, αποτελεί πλέον το κεντρικό επιστημονικό γνωμοδοτικό όργανο του κράτους, ενώ ταυτόχρονα ασκεί τον ρόλο της εθνικής επιτροπής προστατευόμενων περιοχών.

Όπως έγινε γνωστό, η Εθνική Επιτροπή «ΦΥΣΗ 2000» αποτελείται από έξι εκπροσώπους υπουργείων, έξι ειδικούς επιστήμονες σε συγκεκριμένα γνωστικά αντικείμενα, όπως βοτανική, οικολογία, ζωολογία, εδαφολογία, δασοπονία, θαλάσσια βιολογία και δύο εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Περιβαλλοντικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), ενώ πρόεδρος αναλαμβάνει ο καθηγητής του τμήματος βιολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κώστας Θάνος.

Μιλώντας για τον ρόλο της επιτροπής ο κ. Μανιάτης εξέφρασε την προσδοκία ότι με τη συμβολή της μπορεί να επιτευχθεί «το βέλτιστο αποτέλεσμα για τη φύση και το δίκτυο Natura 2000, που αποτελούν πυλώνες για το ζητούμενο νέο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης στην πατρίδα μας».

Πηγή: www.alphatv.grΚατηγορίεςΔασικά Οικοσυστήματα, Περιβάλλον

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: