“Κουρεύτηκαν” οι γιγάντιοι πλάτανοι στη Λεωφόρο Νίκης

platania

“Κουρεύτηκαν” και… καλλωπίστηκαν οι γιγάντιοι πλάτανοι που βρίσκονται κατά μήκος της Λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη.

Γύρω στα 90 δέντρα παρουσίασαν ξηράνσεις στους βραχίονες και υπήρχε κίνδυνος να πέσουν τα κλαδιά τους είτε στο δρόμο, είτε στο πεζοδρόμιο και να προκαλέσουν ατυχήματα σε οδηγούς και πεζούς καθώς πρόκειται για μια οδό ταχείας κυκλοφορίας.

“Κλαδεύουμε τα δέντρα όχι μόνο για συντήρηση αλλά και για λόγους ασφαλείας. Στα συγκεκριμένα πλατάνια έγινε αφαίρεση των ξερών βραχιόνων, ώστε να μην υπάρχει κανένας κίνδυνος για τα αυτοκίνητα και τους πεζούς που κινούνται στη Λεωφόρο Νίκης” δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο προϊστάμενος του Τμήματος Αλσών, Δενδροστοιχιών και Φυτωρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σωτηριάδης.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν από εργολάβο που ανέλαβε την κλάδευση και συντήρηση των χώρων πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, τις κοπές ξερών δέντρων και την φύτευση νέων. Οι εργασίες, προϋπολογισμού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ, ξεκίνησαν από τον Φεβρουάριο του 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη αυτού του μήνα.

Συνολικά, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει να διαχειριστεί 750 στρέμματα πρασίνου σε πάρκα και κοινόχρηστους χώρους και περίπου 55.000 δέντρα.

Α.Κ.

 «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ
Κέρδος onlineΚατηγορίεςΧλωρίδα

Tags: , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αρέσει σε %d bloggers: