Δικαίωση για το Δασαρχείο Πύργου

Το διαβάσαμε στη Πρωινή Ενημέρωση

Διαφορετική τροπή από εκείνη που αρχικά διαφαινόταν, έλαβε η υπόθεση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει ο δήμος Πύργου, κατά της απόφασης του Δασαρχείου Πύργου για την απαγόρευση της εναπόθεσης και ταφής σκουπιδιών στη θέση Χάλκοβα στο Φραγκοπήδημα.

Σύμφωνα με την απόφαση που ανακοινώθηκε χθες το πρωί το Ειρηνοδικείο Πύργου, απέρριψε την αίτηση που είχε κατατεθεί από το δήμο Πύργου και είχαν ενισχύσει με πρόσθετες προφορικές παρεμβάσεις ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, η Ιερά Μονή Αγ. Νικολάου Φραγκοπηδήματος και η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας.

Σε επικοινωνία που είχαμε με το Δασάρχη Πύργου Παναγιώτη Λάττα και μετά από ενημέρωση που υπήρξε από τον Πάρεδρο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Διονύση Ζαχαρόπουλο, στο Δικαστικό Γραφείο Πύργου, η απόφαση αυτή είναι άμεσα εκτελεστή και σύμφωνη με τη θέση που διατύπωσε η υπηρεσία σχετικά με τον χαρακτήρα της αναδασωτέας περιοχής και της δασικής έκτασης, που χρησιμοποιείται τον τελευταίο ενάμιση μήνα για την εναπόθεση και ταφή των σκουπιδιών. Σήμερα αναμένεται να γίνει και η επίσημη ενημέρωση του δήμου Πύργου από το Δασαρχείο και να είναι και η τελευταία ημέρα της εναπόθεσης των σκουπιδιών στο συγκεκριμένο χώρο. Από εκεί και ύστερα κάθε πράξη εναπόθεσης και ταφής απορριμμάτων ή οποιασδήποτε ενέργειας περαιτέρω υποβάθμισης του χώρου, θα είναι παράνομη.

Το αργότερο αύριο αναμένεται συνεργείο του Δασαρχείου να τοποθετήσει και πάλι τη σχετική πινακίδα απαγόρευσης, καθώς και να φυτευτούν και κάποια δέντρα ώστε να παρεμποδίζεται η είσοδος σε κάθε περίπτωση. Συνεχίστε την ανάγνωση…

Για το ίδιο θέμα:ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Περιβάλλον

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: