Επιμόρφωση για δασικούς και εκπαιδευτικούς από τον ΣΠΑΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βύρωνας, 24 Φεβρουαρίου 2014

3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ DRYMOS

Επιμόρφωση για δασικούς και εκπαιδευτικούς από τον ΣΠΑΥ

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ανέλαβε, ενώπιον των εταίρων του, τη δέσμευση παροχής επιμόρφωσης στα αντικείμενα «Πυροπροστασία και Εθελοντισμός» και «Διάδοση επιστημονικών πληροφοριών στο ευρύτερο κοινό» σε δασικούς επιστήμονες και εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο του Προγράμματος “ΝΕW SKILLS FOR NEW JOBS IN THE FOREST SECTOR (DRYMOS)” με κωδικό αριθμό 2012-1-LEO05-10056 που υλοποιούν ο Σύνδεσμος σε συνεργασία με φορείς επτά ευρωπαϊκών χωρών.

Η δέσμευση αναλήφθηκε στο πλαίσιο της 3ης ολομελούς συνάντησης των εταίρων που πραγματοποιήθηκε στην Πάδοβα της Ιταλίας στις 19, 20 και 21 Φεβρουαρίου.

Την παρουσίαση της αντιπροσωπείας του ΣΠΑΥ εισηγήθηκε η Δασολόγος Βασιλική Δημητρίου, η οποία μεταξύ άλλων τόνισε «Η κατάσβεση των πυρκαγιών είναι ένα μέρος της δραστηριότητας των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας στον Υμηττό και στην Ελλάδα. Ο ρόλος τους είναι πολύ σημαντικός επίσης στην πρόληψη, στον εντοπισμό των πυρκαγιών και σε πληθώρα περιβαλλοντικών δράσεων όπως οι εθελοντικές αναδασώσεις».

Στόχος του ΣΠΑΥ είναι να μεταφέρει σε τελειόφοιτους και νέους πτυχιούχους (δασολόγους, δασοπόνους, γεωπόνους κ.ά.), την εμπειρία του σε θέματα αντιπυρικού σχεδιασμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και υποστήριξης των Εθελοντικών Ομάδων Δασοπροστασίας, ένα σημαντικό θεσμό που οι νέοι επιστήμονες δεν γνωρίζουν επαρκώς.

Παράλληλα ο ΣΠΑΥ θα παρέχει, με πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο του Φριμπούργου Ελβετίας, επιμόρφωση με θέμα τη «Διάδοση επιστημονικών πληροφοριών στο ευρύτερο κοινό» προς τους δασικούς επιστήμονες και τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να αποκτήσουν μια εξειδίκευση σε θέματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Για το σκοπό αυτό, ο ΣΠΑΥ ανέλαβε να μεταφράσει στα ελληνικά το σχετικό μάθημα του Πανεπιστημίου του Φριμπούργου ενώ το μάθημα «Πυροπροστασία και Εθελοντισμός» θα διατεθεί από τον Σύνδεσμο και στην αγγλική γλώσσα, μέσω της πλατφόρμας e-learning drymos.eu, για όσους ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν από ξένες χώρες.

Το Πρόγραμμα DRYMOS αποσκοπεί στην ανάπτυξη ευρωπαϊκής διαδικτυακής πλατφόρμας επιμόρφωσης (e-learning) δασικών επιστημόνων σε 5 γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά και ιταλικά). Χρηματοδοτείται από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Education and Culture) στο πλαίσιο του Lifelong Learning Programme – LEONARDO DA VINCI – Transfer of Innovation (TOI) μέσω του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) του Υπουργείου Παιδείας.

Από την Ελλάδα συμμετέχουν ο ΣΠΑΥ, η Action Synergy Α.Ε και το Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ από την υπόλοιπη Ευρώπη συμμετέχουν το Εθνικό Δασικό Κέντρο Zvolen (Σλοβακία), το Πανεπιστήμιο του Φριμπούργου (Ελβετία), η εταιρία Etifor του Πανεπιστημίου της Πάδοβας (Ιταλία), το Πάρκο Monsanto του Δήμου Λισαβόνας (Πορτογαλία), το Κέντρο Δασικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Καστίλλης & Λεόν CESEFOR (Ισπανία) και η εταιρία Eurosuccess Consulting Ltd (Κύπρος).

Για το Γραφείο Τύπου του ΣΠΑΥ

Φλοράν  Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413 
Φαξ: 210.7650414 
E-mail: press@spay.gr

Η πολυεθνική ομάδα επιστημόνων διαφορετικών ειδικοτήτων του Προγράμματος DRYMOS

 

Η Δασολόγος Β. Δημητρίου παρουσιάζει τη θεματική ενότητα «Πυροπροστασία και Εθελοντισμός» στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβας.

 ΚατηγορίεςΠυρκαγιές - Αναδασώσεις

Tags: , , ,

1 reply

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: