Οι απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών σε ερώτηση για απολύσεις δασοφυλάκων

prosopiko

Τον περασμένο Ιούλιο και με αφορμή δημοσιεύματα στο τύπο, για απολύσεις δασοφυλάκων που προέρχονται από την πρώην Αγροφυλακή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Καφαντάρη Χαρά, κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή με θέμα «Επικείμενη απόλυση Δασοφυλάκων και περαιτέρω αποδυνάμωση Δασικών Υπηρεσιών».

Το πρώτο από τα ερωτήματα που έθεσε στους κ.κ. Υπουργούς Κυριάκο Μητσοτάκη (Υ.Δ.Μ.Η.Δ.) και Ιωάννη Μανιάτη (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) ήταν: «Για ποιο λόγο πρόκειται να προβούν στο μέτρο της απόλυσης των δασοφυλάκων, όταν η ίδια η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την αναγκαιότητά τους, τόσο για την δασοπροστασία, την αντιπυρική προστασία όσο και για την λαθροϋλοτομία;» (δείτε την ερώτηση ΕΔΩ)

Απάντηση Υ.Δ.Μ.Η.Δ.

Σε απάντηση της υπ’ αριθμ. 13152/19.7.2013 Ερώτησης…, σας διευκρινίζουμε ότι τα ζητήματα που τίθενται στην ανωτέρω Ερώτηση εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο Υπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης

Απάντηση Υ.Π.Ε.Κ.Α.

Σε απάντηση της Ερώτησης με αρ. πρωτ. 13152/19-7-2013…, σας γνωρίζουμε ότι το ΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο του επιτελικού του ρόλου ενισχύει θεσμικά και οικονομικά το έργο των περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών, ωστόσο το ζήτημα της στελέχωσης τους αντιμετωπίζεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Διοίκησης για το οποίο αρμόδιο να ενημερώσει τη Βουλή είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Ο Αν. Υπουργός
Σταύρος Καλαφάτης

ή  “πετάω την μπάλα στην εξέδρα“;

—–

ydmhd

——ypeka



ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

1 replies

Trackbacks

  1. Κ. Ιγγλέζη: Ουδείς αρμόδιος για τα δασαρχεία | Δασαρχείο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Discover more from dasarxeio.com

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading