Λύκος: H οικολογία του φόβου προστατεύει οικοσυστήματα

Econews

Λύκος: H οικολογία του φόβου προστατεύει οικοσυστήματα

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο φόβος των άλλων ζώων για τους λύκους, διατηρεί τα οικοσυστήματα υγιή και ισχυρά.

Ο φόβος των ανθρώπων για τους λύκους, έχει οδηγήσει στη συστηματική προσπάθεια εξαφάνισης του, πλέον απειλούμενου, είδους. Αντιθέτως, ο φόβος που ο λύκος τρέφει σε φυτοφάγα, όπως ελάφια και άλκες, φαίνεται να συμβάλλει στη διατήρηση των οικοσυστημάτων πιο ποικίλων και υγιών.

Ο βιολόγος Aaron Wirsing και η ομάδα του διερεύνησαν για ποιο λόγο οι λύκοι και άλλα μεγάλα αρπακτικά είναι απαραίτητα για την άνθηση και τη συνέχεια ποικίλων οικοσυστημάτων. Χρησιμοποιώντας μια απλή βιντεοκάμερα, ο Wirsing κέρδισε μια μοναδική προοπτική στη σχέση θηρευτής/θήραμα και έριξε φως στο πολύπλοκο δίκτυο σχέσεων που υποστηρίζει τη ζωή στη φύση.

Η έρευνα που θα δείτε στο βίντεο, αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, ότι η προστασία αυτών των αρπακτικών είναι κρίσιμη, όχι μόνο για τους λύκους ως είδος, αλλά και για εκατοντάδες άλλα είδη σε κάθε επίπεδο ενός οικοσυστήματος.

Δείτε το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ:

Econews

Οι λύκοι μεταμορφώνουν το περιβάλλον

http://www.videoman.gr/54410

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το καταπληκτικό βίντεο, με ελληνικούς υπότιτλους, που δείχνει πώς ένα είδος μπορεί να έχει τεράστια επίδραση σε ολόκληρο το οικοσύστημα στο οποίο ζει, και ακόμα και να αλλάξει τη γεωγραφία μιας περιοχής.

 ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: