Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης για τους Σπόρους από τη Δράμα με τελικό προορισμό τη Γαλλία

Διεθνές Καραβάνι Αλληλεγγύης για τους Σπόρους θα ξεκινήσει στις 27 Απριλίου από το Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας, θα περάσει οδικώς από την Ιταλία και θα φτάσει στον προορισμό του, τη νότια Γαλλία (Le Masd’Azil), προκειμένου να συμμετάσχει στις Διεθνείς Ημέρες Σπόρων που διοργανώνει η οργάνωση Κοκοπελλί στις 1,2,3 και 4 Μαΐου 2014. 

Το καραβάνι αναμένεται να φτάσει την Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, στο Πάρκο Καρατάσιου, στη Θεσσαλονίκη, όπου θα το υποδεχθεί η ομάδα Περιαστικών Καλλιεργειών. Μισή ώρα αργότερα, οι συμμετέχοντες στο Καραβάνι μαζί με τους “Πολύχρωμους Ποδηλάτες” θα ξεκινήσουν – με ποδηλατοδρομία (facebook event)- για την πλατεία Αριστοτέλους όπου θα γίνει η εκδήλωση για την υποδοχή του καραβανιού.

“Όλοι εμείς οι πολίτες της γης, αγρότες, μουσικοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στον παγκόσμιο έλεγχο της τροφής που γίνεται μέσα από τον έλεγχο του σπόρου” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Καραβάνι διοργανώνεται από την Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι, το Παγκόσμιο Κίνημα για την Ελευθερία των Σπόρων, τo κίνημα Ναβντάνυα και το Κοκοπελλί.

Εξάλλου, στις 26 Απριλίου, το Πελίτι οργανώνει την 14η Πανελλαδική Γιορτή Ανταλλαγής Ντόπιων Σπόρων και Ποικιλιών στη γη του, στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας.

News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ – ΑΜΠ

Κέρδος online

sporoiΚατηγορίεςΠεριβάλλον

Tags: ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

%d