Συνάντηση επιστημόνων για την προστασία της βιοποικιλότητας

biodiversity

http://livester.gr

Λιγότερο από το 20% των προστατευόμενων οικοτόπων της Ευρώπη βρίσκεται σε καλή κατάσταση, εκτιμά ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Διεύθυνση περιβάλλοντος Francois Kremev, ο οποίος συμμετέχει σε σεμινάριο για τη διαχείριση των περιοχών του Δικτύου Natura 2000 στην περιοχή της Μεσογείου, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Το σεμινάριο, που θα ολοκληρωθεί στις 28 Μαΐου, διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού- Λουδία- Αλιάκμονα και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Συμμετέχουν 76 επιστήμονες από όλη τη Μεσόγειο, με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπειρίας και καλών πρακτικών για την αποτελεσματική διαχείριση στην πράξη των περιοχών Natura 2000 και τη διασφάλιση της προόδου όσον αφορά στους στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη βιοποικιλότητα έως το 2020.

“Βασικός μας στόχος είναι να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ποικιλότητα των ειδών στη χώρα μας και παράλληλα, να συνεργαστούμε με εκπροσώπους φορέων που ασχολούνται με τη φύση, ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές για τη βιοποικιλότητα στην Μεσόγειο” εξήγησε ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης, Θεμιστοκλής Κουιμτζής.

Πηγή: agelioforos.grΚατηγορίεςΠεριβάλλον

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: