Σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας του Κιλκίς, πριν λίγες μέρες σε περιοχή των Κρουσσίων δασικοί υπάλληλοι του Δασαρχείου Κιλκίς εντόπισαν ύστερα από παρακολούθηση ένα φορτηγό μεγάλης χωρητικότητας σε τοποθεσία όπου υπήρχαν από μέρες πολλά παράνομα υλοτομημένα δέντρα.
Ο οδηγός και οι πιθανοί συνεργοί του διέφυγαν την σύλληψη και το φορτηγό με την παράνομη ξυλεία το οδήγησε μέχρι την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς υπάλληλος του Δασαρχείου. Το όχημα οδηγήθηκε συνοδεία περιπολικού της Αστυνομίας στην Αστυνομική Διεύθυνση ύστερα από προφορική εντολή του Εισαγγελέα Κιλκίς. Ανήκει σε γνωστό στις Δασικές Αρχές άτομο που έχει απασχολήσει κι άλλες φορές την Υπηρεσία με τις παράνομες δραστηριότητές του. Η ξυλεία, όπως προβλέπει ο νόμος, εντός των ημερών θα βγει σε πλειστηριασμό.
Το παραπάνω γεγονός είναι ένα μόνο από τα πολλά επεισόδια που εκτυλίσσονται κάθε μέρα και νύχτα στις δασικές και όχι μόνο περιοχές του νομού. Το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας δεν έχει ατονήσει ούτε κατά το ελάχιστο όπως βεβαιώνουν με στοιχεία οι αρμόδιοι του Δασαρχείου και ο ίδιος ο Δασάρχης Κιλκίς κ. Ευθ. Πολιτίδης.
Εκτός από το παραπάνω φορτηγό, στα «δίχτυα» των ανθρώπων του Δασαρχείου έχουν πέσει κι άλλα οχήματα, μέχρι και τρακτέρ! Αυτά, είτε φυλάσσονται σε Αστυνομικά Τμήματα, είτε βρίσκονται σε καθεστώς «μεσεγγύησης». Τα φυλάττουν δηλαδή σε ακινησία οι ίδιοι οι παραβάτες-ιδιοκτήτες στις αυλές τους. Τα οχήματα αυτά, όταν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις και προκύψει ενοχή, θα κατασχεθούν και θα κατευθυνθούν στον γνωστό ΟΔΔΥ.
Δεκάδες αλυσοπρίονα και όπλα
Τις ημέρες αυτές το Δασαρχείο Κιλκίς ξεκινά μια διαδικασία εξόχως αποκαλυπτική του μεγέθους της καταστροφής, ο πλειστηριασμός των αλυσοπρίονων που βρίσκονται στις αποθήκες τους.
Πρόκειται για 55(!) αλυσοπρίονα που θα εκπλειστηριαστούν τμηματικά. Είναι ένας αριθμός ο οποίος δύσκολα συναντάται ακόμη και στα μεγαλύτερα καταστήματα εμπορίας τέτοιων εργαλείων!
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε κάθε σύλληψη λαθροϋλοτομίας δεν σημειώνεται απαραίτητα και κατάσχεση αλυσοπρίονου, αφού ο λαθροϋλοτόμος φρόντισε να το έχει αλλού.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μια άλλη παράμετρος αντιπεριβαλλοντικής δράσης. Το Δασαρχείο, ως γνωστόν, είναι επιφορτισμένο και με τον έλεγχο της παράνομης θήρας. Και εδώ η «σοδειά» είναι εντυπωσιακή: Στις αποθήκες του Δασαρχείου Κιλκίς φυλάσσονται 62 κυνηγετικά όπλα που έχουν κατασχεθεί σε σχετικούς ελέγχους.
Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία πλειστηριασμού των όπλων αυτών. Μέχρι βέβαια την επόμενη «συγκομιδή»…
Πηγή: ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ
ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες
Απάντηση