Απαγόρευση θήρας ορισμένου χρόνου

apagoreusi_kinigou

Με την αριθμ. 2529/119401/24-6-2014 απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας−Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων για τρία (3) χρόνια, από 20−8−2014 μέχρι 19−8−2017, σε έκταση 2.000 στρεμμάτων στις θέσεις “Καβάλα”, “Γαμπρός”, της Τ.Κ Διασέλλου Δήμου Φαρκαδόνας Νομού Τρικάλων, όπως φαίνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα, που περικλείεται από την εξής οριογραμμή:

  • Ανατολικά αρχίζει από τη θέση «Άσπρες Λεύκες» Διασέλλου και ακολουθεί με βόρεια κατεύθυνση τον δασικό δρόμο προς Διάσελλο παράλληλα με το ρέμα Καμήλα μέχρι συναντήσεως του ρέματος Κουμαριά.
  • Βόρεια ακολουθεί το ρέμα Κουμαριά προς τα ανάντι μέχρι συναντήσεως την λιμνοδεξαμενή στη δασική θέση «Κέδρα».
  • Δυτικά από τη λιμνοδεξαμενή στη δασική θέση «Κέδρα» κατέρχεται το ρέμα Μελίση μέχρι τη δασική θέση «Μουρκάγια» όπου συναντά το δασικό δρόμο προς Παπαδοπούλι.
  • Νότια ακολουθεί με κατεύθυνση ανατολική το δασικό δρόμο που οδηγεί από τον επαρχιακό δρόμο Αχλαδοχωρίου − Διασέλλου προς Παπαδοπούλι παράλληλα με το ρέμα Παπαδοπούλι μέχρι τη δασική θέση «Άσπρες Λεύκες» απ’ όπου και άρχισε.

trikala_apagoreusi

Η εν λόγω απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτημα του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρικάλων και θετική εισήγηση του Δασαρχείου Τρικάλων, με σκοπό την προστασία, αύξηση και διασπορά των ενδημικών θηραμάτων της περιοχής (λαγού−ορεινής πέρδικας).

dasarxeio.comΚατηγορίεςΘήρα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: