Β. Αποστόλου: Λεηλασία και αποχαρακτηρισμός των δασών με το δασικό νομοσχέδιο

apostolou

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κατάθεση του Σχεδίου Νόμου ”Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση – Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών -Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας»:

«Η κατάθεση ενός δασικού νομοσχεδίου στο μέσον της αντιπυρικής περιόδου μπορούσε να είχε ένα μόνο στόχο: την καλύτερη οργάνωση της δασοπροστασίας.

Δυστυχώς  το σημερινό νομοσχέδιο αυτό που υπηρετεί είναι :  Τη λεηλασία και τον αποχαρακτηρισμό των δασών.

Μόνο και μόνο οι ρυθμίσεις δυνατοτήτων:

  1. αποχαρακτηρισμού δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες, δηλαδή έχουν τεθεί σε καθεστώς απόλυτης προστασίας, και
  2. μεταβολής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δημόσιων δασών και δασικών εκτάσεων, δείχνουν  ότι η κυβέρνηση όχι μόνο επιθυμεί να επιβραβεύσει τους καταπατητές των δασών αλλά  και κλείνει το μάτι στους επόμενους.

Είναι σίγουρο ότι όλα τα πολεοδομικά αλλά και χρήσεων γης ζητήματα που επιχειρεί να λύσει μέσα από τις επιτρεπόμενες χρήσεις στα δάση που θεσμοθετεί θα σκοντάψουν στη νομολογία του ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας).

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι για την επίλυση των προβλημάτων κοινωνικού χαρακτήρα, που υπάρχουν στο δασικό χώρο, προαπαιτείται η κατάρτιση και η κύρωση των δασικών χαρτών, για τους οποίους δεν γίνεται καμιά αναφορά στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Εμείς μόνο τότε μπορούμε να μπούμε στη σχετική συζήτηση».

http://left.gr


dasikos_nomos

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αναδημοσιεύσεις έχουν σαν στόχο την ενημέρωση για τα τρέχοντα δασικά και περιβαλλοντικά θέματα και δημοσιοποιούνται με σκοπό να προκαλέσουν τον διάλογο και να εκφρασθούν οι απόψεις όλων, είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές, σε σχέση με τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται ότι οι αναρτήσεις απηχούν τις προσωπικές απόψεις των διαχειριστών της σελίδας.ΚατηγορίεςΝομοθεσία

Tags: , , ,

Αρέσει σε %d bloggers: