Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένου ζαρκαδιού από τη Διεύθυνση Δασών Πιερίας

zarkadi

Το Σάββατο 12 Ιουλίου 2014 έγινε επιχείρηση διάσωσης ενός τραυματισμένου ζαρκαδιού στη Φτέρη του Ν. Πιερίας. Το πρωί του Σαββάτου μετά από τηλεφωνική κλήση για την ύπαρξη τραυματισμένου ζαρκαδιού στο δάσος της Φτέρης – Πιερίων, μετέβησαν άμεσα στην περιοχή οι υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών Πιερίας κ.κ Κόκκαλης και Καρανικόλας, μαζί με τον Θηροφύλακα κ.Β. Γουλάντα και διαπίστωσαν την ύπαρξη ενός τραυματισμένου ζαρκαδιού ηλικίας 1 έτους, το οποίο ήταν αδύνατον να επιβιώσει στο βιότοπό του λόγω τραύματος που έφερε στην αριστερή οπλή και αδυναμίας του να κινηθεί.

Σε συνεργασία με τους Δασολόγους της υπηρεσίας κ.κ. Κλαπάνη και Παπαπέτρου και σε συνεχή επικοινωνία με το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στη Θεσσαλονίκη για τον τρόπο μεταφοράς του, το ζαρκάδι μεταφέρθηκε στην Κατερίνη όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από κτηνίατρο και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη στην έδρα του Κέντρου.

Η επιχείρηση για τη σωτηρία του στέφθηκε με επιτυχία, λόγω του άμεσου συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της Δ/νσης Δασών Πιερίας, της Θηροφυλακής και του Κυνηγετικού Συλλόγου.ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Δασική Υπηρεσία

Tags: , , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: