Οι παράνομες υλοτομίες συνεχίζονται…

(Φωτογραφία αρχείου)

(Φωτογραφία αρχείου)

Στις 18 Αυγούστου, υπάλληλοι του Δασαρχείου Λαγκαδά εντόπισαν τη διενέργεια παράνομης υλοτομίας εντός ρέματος στην περιοχή Τ.Κ. Χρυσαυγής του Δήμου Λαγκαδά. Ο δράστης είχε προλάβει να υλοτομήσει 1,00 χ.κ.μ. καυσόξυλα δρυός ενώ κατά δήλωσή του αλλά και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο είχε υλοτομήσει και άλλα 6,00 χ.κ.μ. τα οποία είχε μεταφέρει στην οικία του. Κατασχέθηκαν συνολικά 7,00 χ.κ.μ. δασικά προϊόντα δρυός, το φορτηγάκι το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά καθώς και τα εργαλεία (δύο τσεκούρια). Οι υπάλληλοι του Δασαρχείου, προχώρησαν στην επιβολή όλων των νόμιμων διαδικασιών σε βάρος του λαθροϋλοτόμου.

Επίσης, στις 26 Αυγούστου, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από δασοφύλακες του Δασαρχείου για παράνομη υλοτομία στο Δημόσιο Δάσος Σοχού, διαπιστώθηκε η ύπαρξη περίπου σαράντα (40) δένδρων οξυάς κα δρυός, μεγάλου πλάτους, τα οποία περιμετρικά του κορμού ήταν χαραγμένα με αλυσοπρίονο σε βάθος 10 εκ., από άγνωστο δράστη με αποτέλεσμα την πρόκληση τεχνητής ξήρανσης των δένδρων αυτών (περίπου 40 χ.κ.μ. ξυλείας). Οι υπάλληλοι προέβησαν σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας σε μήνυση κατ’ αγνώστων.

Υπενθυμίζουμε ότι, για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, το Δασαρχείο Λαγκαδά λειτουργεί, όπως και όλες οι Δασικές Υπηρεσίες, μετά από σχετική απόφαση του ΥΠΕΚΑ και εγκυκλίων διαταγών της Ειδικής Γραμματείας Δασών, καθημερινά καθώς και τα Σάββατα, Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες με συνεργεία επιφυλακής, ενώ διενεργούνται περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο, οι οποίες επιλαμβάνονται είτε κατόπιν καταγγελιών είτε αυτεπαγγέλτως.

Τηλέφωνα επικοινωνίας – καταγγελιών: Δασαρχείο Λαγκαδά: 23940 22336

Επίσης, καταγγελία μπορεί να γίνει και στο Συντονιστικό Κέντρο του ΥΠΕΚΑ από σταθερό ή κινητό στον αριθμό 1591.

Το Δασαρχείο Λαγκαδά επιζητά τη συνεργασία όλων των πολιτών, ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την προστασία των δασών μας.ΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: