Ρύθμιση για την κατάργηση του Δασικού φόρου

xuleia, karantere

Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου η ρύθμιση για την κατάργηση του Δασικού φόρου

Τη διαβεβαίωση του Υπουργείου Π.Ε.Κ.Α. ότι, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα προχωρήσει η ρύθμιση που θα καταργεί το Δασικό φόρο ο οποίος επανήλθε με το Νόμο 4280/2014 μετέφερε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά, στα μέλη της Ένωσης Δασικών Συνεταιρισμών Ηπείρου στη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Τρίτης (9/9/2014) στο γραφείο της.

Η Γενική Γραμματέας αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο Θ. Σπανό και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης για τα προβλήματα των Δασικών Συνεταιρισμών (ΔΑ.Σ.) τους ανακοίνωσε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την αρμόδια Γραμματεία του Υπουργείου για το θέμα που προέκυψε με την επαναφορά του δασικού φόρου, τη διαβεβαίωσαν πως ήδη προωθείται σχετική ρύθμιση για την κατάργησή του.

Σύμφωνα με την παραπάνω ρύθμιση, στην περίπτωση που οι ΔΑ.Σ. έχουν προχωρήσει σε εγκατάσταση και εξέλεγξη θα τους επιστραφεί ο δασικός φόρος ως αχρεωστήτως καταβληθείς. Αν όμως έχουν προχωρήσει μόνο στην εγκατάσταση συνιστάται να περιμένουν μέχρι την ψήφιση της.

Ωστόσο, για τη διευκόλυνση των ΔΑ.Σ. που δεν μπορούν να περιμένουν, η Γενική Γραμματέας θα προχωρήσει στην έκδοση αποφάσεων, όπως προβλέπεται με την παρ.2 του άρθρου 162Ν.Δ.86/69, μετά από εισηγήσεις των προϊσταμένων των δασικών υπηρεσιών.

Στη διάρκεια της συνάντησης το Δ.Σ. της Ένωσης συζήτησε με τη Γενική Γραμματέα και ζήτησε τη συμπαράστασή της στο αίτημά του προς τους Δήμους, όταν προχωρούν σε ανάθεση υλοτόμησης δημοτικών ή κοινοτικών δασών σε ΔΑ.Σ., να χρησιμοποιούν ενιαία κριτήρια για όλη τη χωρική τους αρμοδιότητα τα οποία θα έχουν προαποφασίσει και εγκρίνει τα Δημοτικά Συμβούλια.

Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

 ΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: