Εντόπισαν παράνομα θηράματα σε κατοικίες

agrina

ΚΥΠΡΟΣ

Αγρινό, λαγό και άγρια πτηνά σε σπίτια

Σε έρευνα που διενήργησαν την Τρίτη 30/9  μεταξύ των ωρών 11:30 και 11:50 σε κατοικία στην Καναβιού, θηροφύλακες και αστυνομικοί εντόπισαν σε ψυγείο εντός της κατοικίας έξι νάιλον σακούλια στα οποία υπήρχε ένας λαγός και πέντε κομμάτια κρέας πιθανόν από αγρινό. Αργότερα οι θηροφύλακες εντόπισαν στην αυλή της ίδιας κατοικίας 15 κομμάτια τα οποία πιστεύεται ότι είναι κρέας από αγρινό.

Ολα τα ανευρεθέντα παραλήφθηκαν και μεταφέρθηκαν στο κτηνιατρικό σταθμό Πάφου για να διαπιστωθεί κατά πόσον πρόκειται για αγρινό.

Η ιδιοκτήτρια της κατοικίας κατηγορήθηκε γραπτώς ενώ για την κόρη της και το γαμπρό της εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται.

300 άγρια πτηνά σε σπίτι στην Ασπρογιά 

Εξάλλου σε δεύτερη έρευνα που διενήργησαν άνδρες της Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Θήρας σε κατοικία στην κοινότητα Ασπρογιάς εντοπίστηκαν ένας λαγός και τρία πτηνά καθώς και κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής. Για την υπόθεση κατηγορήθηκε ο ιδιοκτήτης της κατοικίας.

Οι άνδρες της Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Θήρας προχώρησαν σε έρευνα κατόπιν πληροφορίας και  σε άλλη κατοικία επίσης στην κοινότητα Ασπρογιάς  όπου εντόπισαν 15 πλαστικές τσάντες που περιείχαν άγρια πτηνά, 13 πλαστικά τάπερ, ένα δίχτυ, μια πλαστική τσάντα που είχε ένα κατεψυγμένο άγριο πτηνό και ένα δίσκο με 6 κατεψυγμένα πτηνά.

Ο αριθμός των άγριων πτηνών που εντοπίστηκαν στην συγκεκριμένη οικία υπολογίζεται να ξεπερνά τα 300. Η Αστυνομία κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη της κατοικίας.


ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Θήρα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: