Έχει παραγίνει το κακό με την λαθροϋλοτομία από την Αλβανία

ylotomia

Έχει παραγίνει το κακό  με την λαθροϋλοτομία εκ Αλβανίας ειδικά τους φθινοπωρινούς  μήνες. Τα επεισόδια άλλοτε με συλλήψεις, και άλλοτε με ανελέητο κυνηγητό των αδίστακτων  αλβανών λαθροϋλοτόμων αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, στην παραμεθόρια περιοχή της Ηπείρου και της Καστοριάς.

Σε ένα τέτοιο περιστατικό και σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας Καστοριάς,  στις  (02-10-2014) το απόγευμα στο Νεστόριο Καστοριάς, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου Καστοριάς, 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη υλοτομία και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στα πλαίσια συντονισμένων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας, αστυνομικοί εντόπισαν σε ορεινή δασική περιοχή της «Φούσιας» κοντά στην Ελληνοαλβανική οριογραμμή, τέσσερα άτομα να υλοτομούν σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας και στην προσπάθεια των αστυνομικών να τους συλλάβουν, οι τρείς εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής διέφυγαν προς το Αλβανικό έδαφος ενώ ο 26χρονος συνελήφθη.

Τα τρία άτομα που διέφυγαν τη σύλληψη αναζητούνται ενώ ο 26χρονος όπως προέκυψε από την έρευνα εισήλθε παράνομα στο Ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση.

Ο συλληφθείς μαζί με τους τρεις διαφυγόντες είχαν προβεί στην κοπή δασικών προϊόντων – ξυλείας περίπου εξήντα (60)χωρικών κυβικών μέτρων, για την υλοτομία και την μεταφορά της ξυλείας χρησιμοποιούσαν ένα αλυσοπρίονο και δυο φορτηγά οχήματα τα οποία βρέθηκαν στην περιοχή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς, προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου Καστοριάς, καταλήγει η ανακοίνωση της αστυνομίας, μέχρι την επόμενη.

Το πρόβλημα στην ορθή διάσταση του είναι κάτι παραπάνω από σοβαρό. Μιλάμε για πρωτοφανή αποψίλωση χιλιάδων στρεμμάτων σπάνιου δάσους στο Γράμμο μέσα σε λίγα χρόνια. Σύμφωνα με  αεροφωτογραφίες, μέσα σε 4 – 5 χρόνια,  έχουν κοπεί περίπου 3.500 στρέμματα.

Πηγή: epirus-tv-news.blogspot.grΚατηγορίεςΔασικά Προϊόντα, Υλοτομίες

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: