Αποτρόπαιος φόνος λύκου επιδεικνύεται στο facebook!

Ένα ακόμη περιστατικό δολοφονίας άγριου ζώου κοινοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ. Πρόκειται για το φόνο ενός λύκου τον οποίο αποκεφάλισαν και στη συνέχεια περιέφεραν το κεφάλι του ως λάφυρο, το φωτογράφισαν και το ανέβασαν στο facebook!

  
Το περιστατικό ήρθε σε γνώση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ από ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι εντόπισαν τις φωτογραφίες στο προφίλ του χρήστη που τις είχε ανεβάσει. Παρόλο που οι φωτογραφίες είναι σε χαμηλή ανάλυση το νεκρό ζώο φέρει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που βεβαιώνουν ότι πρόκειται για λύκο.

Υπενθυμίζουμε ότι το Ν.Δ. 86/69 απαγορεύει το φόνο αρκούδας και λύκου. Η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει τη θανάτωση αλλά και την έκθεση νεκρών ζώων σε κοινή θέα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση θανάτωσης απειλούμενου ή μη, ζώου στην Ελλάδα δεν έχει συλληφθεί και τιμωρηθεί ο ένοχος, λόγω έλλειψης στοιχείων.

Παρακαλούμε να καταγγέλλετε περιστατικά παράνομης κατοχής, θανάτωσης ή κακοποίησης άγριων ζώων με το αποδεικτικό υλικό που εντοπίζετε στο διαδίκτυο στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ccu@cybercrimeunit.gov.gr & cybercrimeunit@hellenicpolice.gr) και να κοινοποιείτε στις διευθύνσεις ηλεκτρονικής επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ: arcturos@arcturos.gr ή στη σελίδα μας στο Facebook

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι περιβαλλοντική οργάνωση χωρίς καμία εκτελεστική εξουσία. Κατευθύνουμε όμως τους καταγγέλλοντες στις αρμόδιες αρχές ή υποδεικνύουμε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την πάταξη των εγκλημάτων, όταν βέβαια υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

Με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα του κάθε χρήστη αλλά και απόλυτη συναίσθηση τους χρέους μας προς τα ίδια τα ζώα, τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τα παιδιά, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κατήγγειλε για άλλη μια φορά το περιστατικό παράνομης θανάτωσης του λύκου στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Είναι οι αρκούδες, οι λύκοι, τα αγριόγιδα, τα ζαρκάδια, οι βίδρες, οι νυχτερίδες, οι αετοί, τα δελφίνια κι άλλα σπάνια είδη που κάνουν την Ελλάδα πλούσια, διαφορετική και σημαντική. Να μη μας λείψει κανένα κομμάτι ζωής, ούτε απ’ αυτά που ζημιώνουν καμιά φορά τον άνθρωπο.

Άγρια ζωή, κομμάτι της ζωής μας!

http://www.arcturos.grΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: