Περισυλλογή δειγμάτων αγριοκούνελων

agriokounelo

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κυνηγετική Ομοσπονδία Αρχιπελάγους,  ζητεί από τα μέλη του Κ.Σ. Λήμνου να βοηθήσουν στη συγκέντρωση δειγμάτων, αγριοκούνελου, στα πλαίσια έρευνας που διεξάγεται από το εργαστήριο Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων του Τμήματος Κτηνιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η λήψη των δειγμάτων μπορεί να γίνει εύκολα, τη στιγμή που εκσπλαχνίζετε το θήραμα : τοποθετείτε σε ένα καθαρό σακουλάκι το σπλήνα και μαζεύετε σε ένα σωληνάκι που θα σας προμηθεύσει ο κτηνίατρος σας, λίγο αίμα από αυτό που θα τρέξει έτσι κι αλλιώς κατά τη διαδικασία. Το σακουλάκι με το σπλήνα και το αίμα του κάθε κουνελιού ξεχωριστά , μπαίνουν σε ένα μεγαλύτερο σακουλάκι και παραδίδονται στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Λήμνου ή στους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες. Προαιρετικά θα μπορούσατε να αναφέρεται την περιοχή θήρευσης του ατόμου.

Η μελέτη αυτή γίνεται με σκοπό να διερευνηθεί αν και κατά πόσο το παράσιτο Leishmania infantum μπορεί να βρεθεί σε άλλα ζώα εκτός από το σκύλο, στην Ελλάδα. Εκτός των αγριοκούνελων, στη μελέτη περιλαμβάνονται και άλλα είδη ζώων. Είναι γνωστό ότι τα ζώα αυτά δεν νοσούν από το παράσιτο (γιʼαυτό άλλωστε και η λεϊσμανίωση δεν περιλαμβάνεται στα γνωστά νοσήματα αυτών των ζώων).

Επιπλέον, για την αποφυγή οποιασδήποτε παρεξηγήσεως, σας ενημερώνουμε ότι μέχρι στιγμής το εργαστήριο Παρασιτολογίας και κατ’ επέκταση η ερευνητική ομάδα, βρίσκεται στη φάση της περισυλλογής των δειγμάτων και δεν έχουν προχωρήσει ακόμη στην εξέτασή τους.ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή, Θήρα

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: