Ασυνήθιστοι διαρρήκτες

arkouda

Το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι (Yosemite National Park) βρίσκεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και έχει συνολική έκταση 3.081 τ.χλμ. Αποτελεί τουριστικό προορισμό για περισσότερους από 3.5 εκατομμύρια ανθρώπους ετησίως και οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται σε επαφή μόνο με την έκταση των 18τ.χλμ της ομώνυμης κοιλάδας.

Το Εθνικό Πάρκο Yosemite φιλοξενεί εκατοντάδες αμερικανικές μαύρες αρκούδες (Ursus americanus). Αυτές οι αρκούδες είναι αρκετά λαίμαργες. Επίσης, είναι πολύ περίεργες κι έχουν καταπληκτική όσφρηση. Αυτός ο συνδυασμός τους βάζει στον πειρασμό να αναζητήσουν τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας που ανήκουν στους ανθρώπους. Μερικές φορές, οι αρκούδες που συνηθίζουν να “κλέβουν” φαγητό μπορεί να γίνουν επιθετικές, με αποτέλεσμα να πρέπει να θανατωθούν.

Πέρυσι, ήταν η πρώτη χρονιά από όσο θυμούνται οι υπεύθυνοι του πάρκου, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αρκούδες δεν διέρρηξαν αυτοκίνητα στην κοιλάδα του Γιοσέμιτι. Δυστυχώς, αυτό δεν θα συμβεί το 2014, οι αρκούδες έχουν ήδη σπάσει δύο αυτοκίνητα για αναζήτηση τροφής αυτόν το μήνα.

Οι μαύρες αρκούδες στο Yosemite δραστηριοποιούνται τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας όσο και τη νύχτα. Οι περισσότερες αρκούδες που βασίζονται σε φυσικές πηγές τροφίμων είναι ενεργές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, εκείνες που παίρνουν τρόφιμα από τους ανθρώπους, συχνά δραστηριοποιούνται τη νύχτα, όταν μπορούν ήσυχα να προσεγγίσουν τα αφύλακτα τρόφιμα.

Οδηγίες προς τους επισκέπτες

Οι επισκέπτες του Εθνικού Πάρκου Γιοσέμιτι κατά την επίσκεψη τους θα πρέπει να φροντίζουν να αφαιρούν όλα τα τρόφιμα, τα ποτά, τα καλλυντικά, τα σκουπίδια, και ότι άλλα αρωματικά υλικά έχουν από το αυτοκίνητό τους, πριν νυχτώσει.

Μπορούν να αποθηκεύουν τα τρόφιμα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου ή φορτηγού τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά πρέπει να είναι σίγουροι ότι αυτά δεν είναι ορατά από τις αρκούδες και ότι όλα τα παράθυρα είναι εντελώς κλειστά.

Τα τρόφιμα κατά την διάρκεια της νύχτας θα πρέπει να τοποθετηθούν στα ειδικά, ασφαλή ερμάρια που υπάρχουν στους χώρους στάθμευσης.

Με την σωστή αποθήκευση των τροφίμων, μπορεί να αποφευχθούν οι άσκοποι θάνατοι αρκούδων.

Όσοι δεν τηρούν τις οδηγίες αποθήκευσης των τροφίμων τους σωστά, κινδυνεύουν να τους κατασχεθούν τα τρόφιμα ή το αυτοκίνητό τους, να πληρώσουν πρόστιμο μέχρι 5.000 δολάρια ή να ανακληθεί η άδεια διαμονής τους στο Εθνικό Πάρκο.ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: