Ανησυχία για το μέλλον του Δασικού Κολεγίου

Ανησυχία για το μέλλον του Δασικού Κολεγίου στον Πρόδρομο – Κίνδυνος να κλείσει οριστικά

dasiko kolegio prodromou

Λευκωσία: Ανησυχία αναφορικά με το μέλλον του Δασικού Κολεγίου στον Πρόδρομο εξέφρασαν τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος η οποία συζήτησε σήμερα τις πιθανές επιπτώσεις στο δασικό περιβάλλον από τον ενδεχόμενο τερματισμό της λειτουργίας του Κολεγίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε μετά το τέλος της συνεδρίας ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, υπάρχει ο κίνδυνος να κλείσει οριστικά το Δασικό Κολέγιο στον Πρόδρομο τον ερχόμενο Ιούλιο, μετά από 63 χρόνια λειτουργίας.

Πρόκειται, σημείωσε για ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα το οποίο για χρόνια έχει δώσει στην κυπριακή κοινωνία τεχνικούς επιστήμονες και πρόσθεσε πως το ενδεχόμενο να κλείσει ένα ίδρυμα προπτυχιακού επιπέδου είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό.

«Οι διαβεβαιώσεις που έχουμε πάρει είναι πολύ ελλιπείς. Ολόκληρη η Επιτροπή, όλα τα κόμματα εξέφρασαν την ανησυχία τους και έχουν ζητήσει από την Κυβέρνηση να επανέλθει σε δύο μήνες ενώπιον της Επιτροπής Περιβάλλοντος με συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη διατήρηση, τη μετεξέλιξη και των εκσυγχρονισμό των στόχων και των διαδικασιών του Δασικού Κολεγίου στον Πρόδρομο» ανέφερε.

Το Δασικό Κολέγιο Κύπρου είναι ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που άρχισε τη λειτουργία του το 1951 με κύριο σκοπό την εκπαίδευση στον τομέα της Δασοπονίας, προσωπικού τόσο του Τμήματος Δασών της Κύπρου, όσο και των δασικών υπηρεσιών χωρών του εξωτερικού.

Στη σχολή εκπαιδεύονται στη δασοπονική γνώση και πράξη οι νέοι δασοπόνοι που αναλμβάνουν μετά την αποφοίτηση το έργο της προστασίας, διατήρησης, ανάπτυξης και ορθολογιστικής διαχείρισης του δασικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της Κύπρου.

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕΚατηγορίεςΔιάφορα

Tags: ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: