Ανακοίνωση του Δασαρχείου Διδυμοτείχου για την άνανδρη επίθεση σε δασοφύλακα

dasarxeiou_didymoteixou

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Δασαρχείο Διδυμοτείχου, εκφράζει την ομόφωνη συμπαράσταση όλου του προσωπικού στον 52χρονο δασοφύλακα, που πρόσφατα (6/11) δέχθηκε άνανδρη επίθεση από δυο λαθρουλοτόμους κατά την διάρκεια της σύλληψης τους, στην περιοχή «Φράγμα» της Τ.Κ. Κομάρων του Δήμου Ορεστιάδας. Με αφορμή το δυσάρεστο συμβάν, κάνει έκκληση στους πολίτες να σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες της δασικής υπηρεσίας να διαφυλάξει τον φυσικό πλούτο της χώρας και στη δικαιοσύνη να αποφανθεί με τον πιο παραδειγματικό τρόπο, ώστε να εξαλειφθούν παρόμοια φαινόμενα παραβατικότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου Διδυμοτείχου και οι συν αυτώ δασικοί υπάλληλοι ομόφωνα εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον συνάδελφό μας ο οποίος πιστός στο καθήκον του, το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους δέχτηκε την βαρβαρότητα και την ανανδρία λαθροϋλοτόμων οι οποίοι αποτόλμησαν να χειροδικήσουν και επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν και να απειλήσουν απηνώς και τη ζωή του ακόμα αντί πινακίου φακής.

Ωσαύτως δε εκφράζουμε και την ευγνωμοσύνη μας που παρά τους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε όπου κλυδωνίζονται οι ηθικές, κοινωνικές, πολιτιστικές αξίες συθέμελα, αναφύονται αναστήματα απ’ όπου όλοι εμείς αρδεύουμε τη ζωογόνο δύναμη για να συνεχίσουμε την πορεία μας και να φέρουμε εις πέρας το πολύπλευρο έργο μας, την ορθολογική αειφορική διαχείριση και προστασία των φυσικών πόρων της χώρας μας.

Κάνουμε έκκληση προς όλους τους υγιείς φορείς του τόπου μας αλλά κυρίως στους φιλόνομους, φιλότιμους και ευήθεις πολίτες να γίνουν αρωγοί σ’ αυτή την προσπάθεια ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παράνομης υλοτομίας, λαθροθηρίας, καταπάτησης και υποβάθμισης εν γένει του δασικού οικοσυστήματός μας το οποίο χρωστάμε στα παιδιά μας, την δε δικαιοσύνη να αποφανθεί με τον πιο παραδειγματικό τρόπο».

dasarxeio.comΚατηγορίεςΔασική Υπηρεσία, Υλοτομίες

Tags: , , ,

1 reply

 1. Πόσο ακόμη, φίλοι μου, θα πρέπει να φυλλορροήσει η Δασική Υπηρεσία για να αντιληφθούμε ότι ο ακρωτηριασμός της είναι η μεγαλύτερη αιτία για την μεγάλη κατρακύλα της γεγονός που δυστυχώς επιβεβαιώνεται με άκρως επικίνδυνα για τους υπαλλήλους της γεγονότα, όπως αυτό της επίθεσης και χειροδικίας εναντίον συναδέλφου – Δασικού Οργάνου από λαθροϋλοτόμους.
  Η αντιμετώπιση των Δασικών Μονάδων από τις Περιφέρειες – Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, σήμερα, – όπου μεταφέρθηκαν με το Ν.2053/1997, σαν απλές διοικητικές υπηρεσίες, παραβλέποντας το πολυσχιδές και πολυποίκιλο αντικείμενο τους, με πρωταρχικό αυτό της Δασοπροστασίας, κοινή συνισταμένη όλων των αντικειμένων, η οποία αν ατονήσει, ή το χειρότερο εκλείψει επέρχονται δυσμενή αποτελέσματα για το δασικό οικοσύστημα, εν πολλοίς μη αναστρέψιμα…
  Η υποβάθμιση των Δασαρχείων και η κατάργηση των Δασονομείων αποβαίνει σε βάρος του όλου δασικού αντικειμένου και ειδικά αυτό της Δασοπροστασία, καθώς τα Δασονομεία και τα Δασοφυλάκεια είναι ΟΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ για την βεβαίωση των δασικών παραβάσεων. Μια λεπτομέρεια την οποία δυστυχώς πολλοί Δασικοί τη θεωρούν αμελητέα και που δυστυχώς αυτή η άποψη έφερε εν πολλοίς τη Δασική Υπηρεσία στη σημερινή “άθλια” κατάσταση. Η ιδιότητα του Δασικού ως Ειδικού Ανακριτκού Υπαλλήλου, από μόνη της, χωρίς επιστέγαση της αρμόδιας από το Νόμο Υπηρεσίας (άρθρο 26 ΠΔ 1213/1981) σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να προλάβει να αποτρέψει πολύ περισσότερο να ΠΑΤΑΞΕΙ και να βεβαιώσει την κάθε δασική παράβαση.
  Οι πάντες αναρωτήθηκαν αν και πότε ενημερώθηκε ο Γενικός Δ/ντής, ο Εισαγγελέας, η ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν. Πέρα από αυτά όμως θα πρέπει, άραγε, να περάσει απαρατήρητο το ότι Όργανο αυτό της Πολιτείας βρέθηκε σε διατεταγμένη υπηρεσία ΜΟΝΟΣ… χωρίς καμιά συμπαράσταση, χωρίς καμιά βοήθεια…
  Ποιος έδωσε το δικαίωμα και σε ποιόν ώστε ο Δασικός Υπάλληλος αυτός να μην βρίσκεται εκεί με τον Δασονόμο και τους Δασοφύλακες τοὺ Δασονομείου και αν χρειαστεί να ζητηθεί και η βοήθεια του γειτονικού Δασονομείου;
  Ποιός έδωσε το δικαίωμα και σε ποιὸν να καταργήσει στην πράξη θεσμοθετημένες Δασικές Μονάδες, με αποτέλεσμα τα διάφορα «πορίσματα» να έρχονται σήμερα και ελαφρά τη καρδία να προτείνουν τη θεσμοθετημένη κατάργησή τους;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: