Ετοιμοθάνατο το ένα από τα αρκουδάκια του Μετσόβου

ADKOYDAKI_M1

Μάχη για να σώσουν το ένα από τα τρία αρκουδάκια, τα οποία τους τελευταίους μήνες αποτελούσαν τη μασκότ του Μετσόβου, δίνουν από το πρωί κάτοικοι της περιοχής, σε συνεργασία με το Δήμο κι άλλες τοπικές αρχές, όπως αναφέρει το epiruspost.gr.

Το αρκουδάκι βρέθηκε αναίσθητο, πιθανόν ύστερα από χτύπημα ή από κατανάλωση δηλητηριασμένου δολώματος.

Ήδη από τις τοπικές αρχές του Μετσόβου έχει ενημερωθεί ο Αρκτούρος και η Καλλιστώ, προκειμένου να συνδράμουν την επιχείρηση σωτηρίας.

Μετσόβου έχει κινητοποιηθεί από το πρωί και συμβάλλει με κάθε τρόπο ώστε το αρκουδάκι να κρατηθεί στη ζωή. Ήδη έχει μεταφερθεί στο κτηνιατρείο και νωρίτερα τοποθετήθηκαν οροί για να βελτιωθεί η κατάστασή του.

Τα αρκουδάκια από τα τέλη του καλοκαιριού περιφέρονταν συχνά πέριξ του Μετσόβου ενώ αρκετές ήταν οι φορές που έφτασαν ακόμη και στις αυλές σπιτιών για την εξεύρεση τροφής.

Σήμερα οι κάτοικοι εμβρόντητοι βλέπουν το ένα ετοιμοθάνατο και καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθεια για τη σωτηρία του.

Η ΜΚΟ Καλλιστώ με ανάρτηση της στο facebook ανέφερε ότι σήμερα το πρωί ενημερώθηκε από το Δασαρχείο Μετσόβου ότι έχει βρεθεί τραυματισμένο ένα αρκουδάκι, μέσα στο Μέτσοβο.

Μάλλον πρόκειται για το ένα από τα 3 αρκουδάκια τα οποία από τα τέλη του καλοκαιριού περιφέρονταν συχνά γύρω από το Μετσόβο ενώ δεν δίσταζαν να φτάσουν και έξω από αυλές σπιτιών για να βρούνε τροφή σε κάδους αποκριμάτων.

Το ζώο έχει μεταφερθεί στο κτηνιατρείο, και ο κτηνίατρος της Καλλιστώς κάνει ότι μπορεί ώστε να το κρατήσει στην ζωή. Προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει κάποια ασφαλής εκτίμηση για τα αίτια του τραυματισμού.ΚατηγορίεςΆγρια Ζωή

Tags: , ,

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: